Foto: Publicitātes foto

ASV žurnāls "Time" apkopojis sarakstus ar 2014. gada labākajām un sliktākajām filmām. Katrā nominācijā izvēlēts filmu desmitnieks.

Par labāko šī gada filmu atzīta Vesa Andersona režisētā "Viesnīca "Diženā Budapešta"" (The Grand Budapest Hotel), savukārt par sliktāko - Frenka Korači "Kopā pret pašu gribu" (Blended).

10. Hateship Loveship

Foto: Publicitātes foto

Nevar jau vainot aktierus par to, ka viņi grib pamēģināt kaut ko jaunu. Taču aktrises Kristenas Vīgas tēlojums Nobela prēmijas laureātes Alises Manro darba adaptācijā šķiet vienkārši nevietā. Aktrisei, kuras jājamzirdziņš ir komēdijas, šādā filmā vienkārši nav nekā, ko darīt.

9. Transcendence


Foto: Publicitātes foto

Gadu pēc tam, kad filma "Her" sāka urdīt skatītājus ar eksistenciāliem jautājumiem par mūsu attiecībām ar tehnoloģijām, "Transcendence" tika gaidīta kā labs tēmas izpētas turpinājums. Bet iespaidīga trillera vietā filma tomēr piedāvā ko citu - nejēdzīgu sižetu, paredzamus notikumus un 'haltūras' no aktieru puses. Galu galā, Džonijs Deps visas savas ainas tiešām filmēja kā datora čatā - esot savās mājās uz salas.

8. Nut Job


Foto: Publicitātes foto

"Nut Job" sižets vienkārši mulsina, lai neteiktu vairāk. Kāpēc titros jābūt animētai versijai par "PSY" dziesmu "Gangnam Style"? Kā lai to savieno ar faktu, ka visi cilvēki filmā ir attēloti piecdesmito gadu apģērbā un stilā? Kāpēc zagļiem (cilvēkiem - zagļiem) tik ļoti vajag riekstus? Tā vietā, lai sniegtu atbildes uz šiem jautājumiem, filmas veidotāji piedāvā pirdienu jokus, kas noved līdz vēl vienam jautājumam - kā Vilu Arnetu un Liamu Nīsonu (kuri ierunāja arī šogad iznākušo, daudz labāko "Lego Movie") pierunāja piedalīties šīs filmas tapšanā?

7. Winter’s Tale


Foto: Publicitātes foto

Marka Helprina savā laikā izpārdotā grāmata būtu pelnījusi labāku ekranizāciju. Protams, arī grāmatā stāsts par ceļošanu laikā ir diezgan mulsinošs - lidojošais zirgs, sātana apciemojumi un veselas divas mirstošas meitenes. Bet varoņu godīgā atklāsme - "Ja nu mums izdodas kļūt par zvaigznēm?" - uz ekrāna vienkārši nenostrādā. Vēl arī grūti izlemt, kas izskatās briesmīgāk - Kolina Farela smieklīgā frizūra vai Disnejlendai līdzīga padarītā 20. gs. sākuma Ņujorka. 

6. The Legend of Hercules


Foto: Publicitātes foto

Kārtējā sliktā versija par Herkulesa tēmu. Tad, kad šķiet, ka par to nevar uztaisīt vairs neko sliktāku, mēs tiekam pārsteigti. Šī versija ir mikslis starp seno mītu par Herkulesu, kroplīgu versiju par "Gladiatoru" un stāstiem par Mozu un Jēzu Kristu. Tam pa virsu vēl uzķepināts mīlas trijstūris. Galvenajai filmas zvaigznei - Kellanam Lucam - nepiemīt pārāk liela harizma un lielāko daļu laika viņš pavada vienkārši truli blenžot kamerā. Ģenētiski modificētam bullim līdzīgā fiziskā forma knapi kompensē viņa personības trūkumu. Ja gribās kādu šāda veida filmu - vērtīgāk pavadīt laiku lieku reizi noskatoties "300 Spartiešus".

5. Let’s Be Cops


Foto: Publicitātes foto

Džeiks Džonsons un Deimons Vaijanss Juniors ir laba kombinācija - par to esam pārliecinājušies skatoties seriālu "New Girl". Tātad, loģiski spriežot, šim pārim kopā ar vēl pāris smieklīgiem aktieriem - Kellanu Lucu, Robu Riglu - vajadzētu dot kaut ko labu. Diemžēl labākie filmas joki bija redzami treilerī (lai gan jau tur bija iemaldījušies arī daži sliktie), pārējā filma sastāv no jokiem, kurus esam redzējuši tik bieži, ka kļūst vai nelabi uz tiem skatoties. 

4. Walk of Shame


Foto: Publicitātes foto

Pat Elizabete Benksa neglābj šo filmu. Sižets vēsta par labo meiteni - žurnālisti, kura pēc trakas ballītes iekuļas garā un garlaicīgā notikumu virpulī. Haotisks sižets, klišejas, stereotipi un citas īpašības filmu padara vienkārši nebaudāmu.

3. Men, Women & Children


Foto: Publicitātes foto

Vai jūs zinājāt, ka internets iznīcina cilvēcību? Režisors Džeisons Reitmans ir gatavs to pierādīt. Kādā veidā? Par piemēriem ņemot cilvēkus, kuri kļūst par brutāliem monstriem - tiklīdz piesēžas pie datora. Tiem, kuri teic, ka internets tomēr devis šo to labu, režisors pretī dod bērnu pornogrāfiju, pusaudžu pašnāvības u. c.

2. A Million Ways to Die in the West


Foto: Publicitātes foto

"Tātad sāksim ar tipisku vidusskolnieku filmas sižetu - tizls džeks tizlā pilsētā, nikns džeks piecērt viņa meitenei. Tik tālu nu būtu. Padarīsim lietas interesantākas, viņš tomēr būs baigais gudrinieks. Tas nekas, ka tādas īpašības parasti piedien diviem atsevišķiem tēliem, tas nekas. Mums toties ir Sets Makferleins. Vēl, lai būtu jautrāk, visam jānotiek mežonīgajos rietumos. Jābūt nedaudz bojevika elementiem... Un daudz absolūti klišejiskiem jokiem. Būs baigi labā filma! Vai ne? Vai ne??"

1. Blended

Foto: Publicitātes foto

Filma, kurā Ādams Sandlers un Drū Berimora dodas atvaļinājumā uz Āfriku, tika plaši nosodīta kā aizskaroša - filmā netrūka noziegumu, kuri tika izdarīti pret āfrikāņiem. Un tad vēl dzimumu stereotipi - Ādama Sandlera varonis palīdz Berimoras dēlam kļūt labākam sportā, Berimoras varone palīdz Sandlera puiciskajai meitai kļūt par dāmīti.. Tomēr pats sliktākai ir tas, ka to visu nekas nekompensē. Filma patiešām nav smieklīga. Aina, kur kopojās divi degunradži un atskan joks: "Ņūdžersijā gan neko tādu nevar redzēt!"... Tiešām? 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!