Foto: AFP/Scanpix
23. janvārī plkst. 19 Rīgas ostas teritorijā uz kuģa "Rīgas pērle" notiks īsmetrāžas kinofilmu festivāla "Future Shorts" seanss, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

"Šoreiz īsmetrāžas kinofilmu festivāla organizatori ir izvēlējušies vēl alternatīvāku platformu labāko īsmetrāžas filmu demonstrēšanai, kas pilnībā atbilst kinofestivālu mūsdienīgajam formātam un rosina redzēto filmu apspriešanu," uzsvēra festivāla producente Olga Meļņikova.

Viņa pastāstīja, ka "Future Shorts Film Festival" ir iespēja vienkopus skatīt pārbaudītas vērtības īsmetrāžas kinofilmu žanrā. "Arī šoreiz īsmetrāžas kinofilmu festivālā tiks demonstrētas deviņas īsmetrāžas filmas, kas bijušas iekļautas programmās un ieguvušas balvas dažādos starptautiskos kinofestivālos. '

To vidū būs filmas no Dienvidāfrikas, ASV, Japānas, Šveices, Serbijas, Somijas, Īrijas, Kanādas, Izraēlas, Zviedrijas un Lielbritānijas," paskaidroja Meļņikova.

Ziemas sezonā demonstrētās filmas ir saņēmušas atzinību prestižos kinofestivālos, piemēram, "Cannes International Film Festival 2014", "London Film Festival 2014", "New York Film Festival 2014", "Sundance Film Festival 2014", "San Francisco International Film Festival 2014" un citos.

Festivāla programmā iekļautās filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā.
Meļņikova uzskata, ka īsmetrāžas kinofilma ir ļoti interesants un joprojām perspektīvs žanrs. "Kādreiz īsfilma bija vairāk domāta tam, lai ierobežotā budžetā dotu iespēja savu ideju realizēt jauniem talantiem, taču mūsdienu aizņemtības apstākļos arī skatītājs vēlas informatīvo vēstījumu saņemt pēc iespējas koncentrētākā veidā.

Latviešu skatītājiem, visdrīzāk, pazīstamākā īsfilma ir "Tās dullās Paulīnes dēļ". Īss, taču ļoti koncentrēts sižets, izcili aktieri - filma, kas būs aktuāla arī pēc daudziem gadiem un kuru arvien var skatīties ar baudu vēl un vēl," stāstīja festivāla producente.

Kinofestivāla "Future Shorts Film Festival 2015" ziemas sezonas programma:
1. "STUFF RIDING".
Režisors Marco Casino, Dienvidāfrika / 2013. gads/ 5 min./ drāma
2. "IN AUGUST".
Režisors Jenna Hasse, Šveice/ 2014. gads/ 9 min./ dokumentālā filma
3. "RAINFALL - MY PANDA SHALL FLY".
Režisors Yoshihide Sodeoka, ASV, Japāna / 2013. gads/ 4 min./ animācijas filma, muzikāla videofilma
4. "THE LAST DAYS OF PETER BERGMANN".
Režisors Ciaran Cassidy, Īrija / 2013. gads/ 19 min./ dokumentālā filmu
5. "TIMBER TIMBRE - BEAT THE DRUM SLOWLY".
Režisors Chad Vangaalen, Somija/ 2014. gads/ 4 min./ animācijas filma, muzikāla videofilma
6. "SUBCONSCIOUS PASSWORD".
Režisors Chris Landreth, Kanāda / 2013. gads/ 11 min./ animācijas filma
7. "I THINK THIS IS THE CLOSEST TO HOW THE FOOTAGE LOOKED".
Režisors Yuval Hamieri, Izraēla / 2013. gads/ 10 min./ dokumentālā filma
8. "LIGHT MOTIF".
Režisors Frédéric Bonpapa, Lielbritānija/ 2013. gads/ 5 min./ animācijas filma, fantastika, muzikāla videofilma
9. "INSTEAD OF ABRACDABRA".
Režisors Patrik Eklund, Zviedrija/ 2008. gads/ 22 min./ komēdija

"Future Shorts" ir pasaulē lielākais īsmetrāžas mākslas festivāls, vadošais īsmetrāžas kino un animācijas izplatītājs TV un mobilajos tīklos, kā arī īsmetrāžas darbu DVD zīmols.

Rīgā festivāls sevi pieteicis kā ikgadējs sezonas kino pasākums. Festivāls Rīgā ieņemot goda vietu "Future Shorts" pasaules demonstrāciju kartē.
Biļetes pieejamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!