Foto: AFP/Scanpix
Divus gadus pēc karalienes-mātes attēlojuma Oskarotajā filmā "Karaļa runa" aktrisei Helēnai Bonemai Kārterei piešķirts Britu impērijas ordenis. To viņai pasniegusi karaliene Elizabete II, kuras māti aktrise atveidojusi filmā, raksta ārvalstu prese.

Pēc svinīgās ceremonijas Bonema Kārtere, kura par karalienes mātes lomu saņēmusi arī BAFTA atzinību, atteikusies runāt ar preses pārstāvjiem, tāpat kā viņas filmas partneris Kolins Fērts, kurš šādu atzinību saņēmis pirms mēneša.

Uzzinot par apbalvojuma saņemšanu aktrise, to veltījusi savam tēvam. "Esmu priecīga saņemt šādu brīnišķīgu balvu par godu viņa piemiņai," teikusi Bonema Kārtere.

Kopš savas debijas kostīmu drāmā "Istaba ar skatu" ("A Room with a View") 1985. gadā Bonema Kārtere ir piedzīvojusi eklektisku karjeru, tai skaitā filmējusies arī vairākās sava vīra Tima Bērtona filmās.

Britu vēsturiskā drāma "Karaļa runa" uz lielajiem ekrāniem nonāca 2010. gadā. Tā stāsta par Anglijas karali Džordžu VI, kurš negaidīti kāpa tronī pēc sava brāļa karaļa Edvarda VIII atteikšanās no troņa. Jaunais karalis netīkoja pēc troņa, jo visu mūžu bija cietis no runas defekta. Filma tika godalgota ar vairākām prestižām kinobalvām, tai skaitā Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars" kā gada labākā filma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!