Foto: EPA-AFI
Lai gan Oskari jau sen sadalīti, tomēr kinobalvu pasniegšanas ceremonijas Holivudā turpinās, informē aģentūra "Reuters".
Videofilmu izplatīšanas kompānija "Blockbuster" otrdien izdalīja savas balvas virknei aktieru, tai skaitā Tomam Henksam un Pīrsam Brosnanam, aktrisēm Kameronai Diasai un Drū Berimorai, kā arī vairākām mūzikas zvaigznēm, sākot ar Šēru un beidzot ar reperi Dr.Dre.

Džonijs Deps saņēma balvu kā labākais šausmu filmu aktieris filmā "Leģenda par jātnieku bez galvas" ("Sleepy Hollow"), savukārt Henkss tika atzīts par labāko dramatisko aktieri par cietumsarga lomu filmā "Zaļā jūdze" (“Green Mile”), bet Diasa saņēma balvu kā labākā aktrise Olivera Stouna filmā par futbolu "Jebkura svētdiena" ("Any Given Sunday").

Keanu Rīvzs tika novērtēts kā labākais aktieris zinātniskās fantastikas žanrā un saņēma balvu par lomu "Matricē" ("Matrix").

Komiķis Adams Sandlers tika atzīts par labāko komisko aktieri par lomu filmā "Lielais tētis" ("Big Daddy"), bet Hezera Grema saņēma balvu par labāko komisko sieviešu lomu komēdijā "Ostins Poverss: spiegs, kurš mani iz..." ("Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”).

Videobalvu ieguvējus izvēlas "Blockbuster" klienti, kas apmeklē kompānijas 7100 videoveikalus visā pasaulē. 20.jūnijā televīzijas sabiedrība "Fox TV" pārraidīs balvu pasniegšanas ceremonijas norisi.

Pīrss Brosnans kļuva par "Blockbuster" balvu ieguvēju divās kategorijās – viņš atzīts par labāko aktieri mīlētāju filmā "Tomasa Krauna afēra" (“The Thomas Crown Affair”) un labāko piedzīvojumu filmas aktieri par Džeimsa Bonda lomu filmā "Ar pasauli nepietiek" (“The World Is Not Enough”).

Katrīna Zeta Džonsa saņēma balvu kā labākā piedzīvojumu filmas aktrise par darbu filmā "Slazds" ("Entrapment"), bet Nikola Kidmena atzīta par labāko romantiskās drāmas aktrisi par lomu filmā "Acis plati aizvērtas" ("Eyes Wide Shut").

"Blockbuster" piešķir balvas arī mūzikas videoklipu zvaigznēm. Šēra šogad saņēmusi balvu labākās popmūzikas izpildītājas kategorijā par dziesmu "Believe", savukārt Rikijs Mārtins tika atzīts par labāko popmūzikas izpildītāju vīrieti.

Balva labākā repa izpildītāja kategorijā tika piešķirta Dr.Dre par "Dr.Dre 2001", bet balvu kantrīmūzikas kategorijā saņēma "Dixie Chicks" par "Wide Open Space and Fly". Karloss Santana ar savu grupu "Santana" saņēma balvu labāko rokmūziķu kategorijā.

"Super Smash Bros." tika atzīta par populārāko videospēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!