Foto: Kadrs no filmas

Festivālu "Baltijas pērle" noslēdzošajā nedēļas nogalē tiks izrādītas šī rudens kino programmas labākās filmas. Daudzas no tām jau godalgotas un nominētas prestižākajām kino balvām, portālu "Delfi" informē tā rīkotāji.

"Kino Citadele" tiks izrādītas kino pērles – "Mīlestības seja" "Trešā persona" un "Karte uz zvaigznēm", kas maijā spoži iemirdzējās Kannu kinofestivāla konkursa skatē.

Bet uzticīgākie Eiropas kino cienītāji spēs novērtēt divus Francijas "Jaunā viļņa" klasiķu darbus: šopavasar mūžībā aizgājušās leģendas – režisora Alēna Renē – pēdējo filmu "Mīlēt, dzert un dziedāt", kā arī dižā Žana Lika Godāra 3D eksperimentu un vienlaikus arī atvadas no "lielā kino" – filmu "Ardievas valodai".

Vēl viens Eiropas kino klasiķis – Andrē Tešinē – ar Kannu "Zelta palmas zaram" nominēto kinolenti, kurā galvenās lomas atveido Katrīna Denēva un Gijoms Kanē, – "Vīrietis, kuru mīlēja par daudz".

Vēlie seansi – skaudrāku, asāku izjūtu un kulta klasikas cienītājiem. No "Jūtu impērijas" un "Mehāniskā apelsīna" līdz jaunākajiem erotiskajiem trilleriem, sirreālām absurda komēdijām un skandaloziem biopikiem (biographical pictures).

Aleksa van Varmerdama radītais nakts murgu viesis "Borgmans" ir sirreāla trillera ietvarā sarežģīti izbūvēts kaislību un ekshibicionistisku šausmu labirints, kas izpelnījies nomināciju "Oskara" balvai un nomināciju Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaram".

"Golciuss un Pelikāna kompānija", ar kuru pirms dažām dienām Rīgā iepazīstināja pats filmas režisors Pīters Grīnevejs, ir, viņa vārdiem, pornogrāfisks, gleznains, daudzslāņains reliģijas un mākslas pētījums.

Vēl viens festivāla viesis – Žerārs Depardjē – filmā "Laipni lūgti Ņujorkā" iejuties finanšu magnāta, cilvēka, kas nespēj apvaldīt savu neremdināmo seksuālo izsalkumu, nožēlojamajā tēlā.

Tie, kuri atlikuši tikšanos ar kino dīvām Odriju Hepbernu, Grētu Garbo, Marlēnu Dītrihu un Greisu Kelliju uz festivāla pēdējām dienām, gaida dižā klasika un mūzikli, kā arī īpaši izceļamā, neparasti skaistā un aizkustinošā filma "Jaunais kinoteātris Paradiso". Tā tiks demonstrēta uz lielā ekrāna kinoteātrī "Splendid Palace", kinoteātra "Paradiso" dekorācijās. Filma, uz kuru droši var ņemt līdzi paaugušos bērnus, lai uz visiem laikiem iedēstītu viņos lielā kino mīlestību.

"Pēdējās festivāla dienas – tās ir lieliskākās filmas, iespēja vēlreiz izbaudīt pasaules kino šedevrus, paplašināt savu kinematogrāfisko apvārsni un ar vieglām skumjām atvadīties no "Baltijas pērles"," norāda festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!