Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien savās mājās Kalifornijā miris atrasts amerikāņu aktieris Robins Viljamss. Policijai ir aizdomas, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Aktiera publiciste paziņojusi, ka filmas "Good Will Hunting" galvenās lomas atveidotājs pirms nāves cīnījies ar depresiju.

Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar ārvalstu mediju apkopotiem interesantiem faktiem par aktiera dzīvi un karjeru.

Bērnība - greznība un vientulība


Foto: AP/Scanpix

Robins Viljamss pasaulē nācis bagātā ģimenē - puisēna tēvs, Roberts Ficdžeralds Viljamss, bijis viens no kompānijas "Ford Motors" vadītājiem, bet māte - bijusī modele. Viljamsu ģimenei piederējuši vairāki grezni savrupnami, bet Robins bērnību aizvadījis greznās istabās ar simtiem rotaļlietu.

Neraugoties uz lieliskajiem materiālajiem apstākļiem, aktieris vēlāk nereti izteicies, ka bērnībā juties ļoti vientuļš, jo vecāki viņam veltījuši pārāk maz uzmanības.

Pirmās izvēles


Foto: Reuters/Scanpix

Robins Viljamss neesot vienmēr gribējis kļūt par aktieri - viņš sākotnēji izvēlējies politoloģijas virzienu, bet drīz vien pilnībā mainījušies viņa dzīves uzskati un viņš iestājies drāmas skolā.

Apgūstot aktiermeistarību, Viljamss neesot tērējis tēva naudu. Lai iztiktu, viņš apvienojis mācības ar darbu bārā naktīs. Drīz vien viņš apprecējis Valēriju Vilardi un pametis mācības.


Joki un teātris


Foto: Reuters/Scanpix

Viljamss esot visai ātri sapratis, ka viņa joki smīdina citus, tāpēc ar humoristiskām ainām sācis uzstāties vietējos klubos. Viņš patika skatītājiem, tomēr teātru režisori nesteidzās viņu pieņemt darbā.

Aktiera slavu Viljamss ieguva pēc filmēšanās televīzijas seriālā "Morks un Mindija" ("Mork & Mindy").


Ilgais ceļš pie kārotās balvas


Foto: Reuters/Scanpix

Lielu atzinību gūt aktierim izdevās vien trīsdesmit piecu gadu vecumā - daudziem aktieriem šis tiek uzskatīts par "kritisko vecumu".

Kāroto "Oskaru" Viljamss ieguva 1998. gadā par otrā plāna lomu filmā "Good Will Hunting", kur izcili atveidojis psihologu.

Neveiksmes un pārdzīvojumi


Foto: AP/Scanpix

Viljamss ļoti pārdzīvojis neveiksmes un bieži vien grūtos brīžos aizrāvies ar alkohola un narkotiku lietošanu.

Reiz aktieris atzinies, ka ir atkarīgs no datorspēlēm ne mazāk, kā savulaik no alkohola.

2006. gadā pasaules plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņas, ka Viljamss sācis ārstēšanos no alkohola atkarības, bet 2009. viņš tika hospitalizēts pēc sirdslēkmes


No dzīves...


Foto: AP/Scanpix

Viljamss vairākas reizes viesojies Afganistānā un Irākā, uzstājoties ar savu šovu karavīriem. Reiz viņš dalījās ar iespaidiem par vienu no šiem braucieniem.

"Es biju Irākā. Visi apkārt bija ķiverēs un ar pilnu militāristu ekipējumu. Visi, izņemot nelielu austrāliešu grupu, kuri sēdējuši kaili uz tankkuģa un smēķējuši. Kad es ieraudzīju, ka viņi smēķē uz tankkuģa, es sastingu. Bet viņi teica: "Tas ir ūdens, vecīt! Robin, turpini!""
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!