Foto: Publicitātes foto

"Filmas "Izlaiduma Gads" radošā komanda piedāvā vēl nebijušu akciju: filmas autori piektdien, 31. oktobrī, ieradīsies vairākos filmas seansos Rīgā. Skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus par filmu un nofotografēties ar filmas autoriem. Akcijā piedalīsies režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs un aktieri Elza Feldmane un Agirs Neminskis. Kinoteātri un seansu laiki, kuros ieradīsies radošā grupa, tiek turēti noslēpumā, portālu "Delfi" informē filmas "Izlaiduma gads" preses pārstēve Maija Anna Ludbārža.

Filma "Izlaiduma gads" šobrīd tiek izrādīta kinoteātros visā Latvijā, un pēc filmas izplatītāju - SIA "Forum Cinemas" pārstāves Ilzes Roķes prognozēm, tā ir spēcīgākā kandidāte uz skatītākās šāgada Latvijas filmas titulu. Jau pirmajās 18 dienās filmu Latvijā noskatījušies 21 000 skatītāju, un skatītāju interese par filmu neatslābst. Filma ik dienas saņem diametriāli pretējas skatītāju atsauksmes: vieni to jau nodēvējuši par kulta filmu, citi to asi kritizē. Filmas veidotāji norāda, ka sociālajos tīklos ap 75% skatītāju par to izsakās atzinīgi, bet aptuveni 25% - izteikti negatīvi.

Pasaulē filma uzsākusi veiksmīgu ceļu kinofestivālos: pēc pasaules pirmizrādes elitārajā Monreālas kinofestivālā tā startēja Bergenas starptautiskajā kinofestivālā, paralēli tam - Krievijas festivālā "Kinošok". Tikko filma atgriezusies no ASV pirmizrādes prestižajā Čikāgas Starptautiskajā kinofestivālā.

"Izlaiduma gads" ir spēlfilma, kas ir veidota dokumentālā stilistikā, "imitējot realitāti". Tā stāsta par jaunu skolotāju Zani, kas aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzību ar audzināmo klasi, nokļūstot sarežģītā personisko attiecību mezglā. Filmai ir vecuma ierobežojums "16+".

Filmas režisors ir Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, scenāristi Lauris Gundars un Andris Gauja, producenti Guna Stahovska un Andris Gauja. Galvenajā lomā ir Inga Alsiņa-Lasmane, savukārt skolnieku lomās ir iejutušies dažādu Latvijas skolu jaunieši bez iepriekšējas pieredzes aktiera darbā. Filma producēta studijā "Riverbed" (Latvija) sadarbībā ar "Mojo Raiser Production" (Latvija) un "Horosho Production" (Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!