Filma "Jaunie laiki Šķērsielā" ieguvusi galveno balvu starptautiskajā Minhenes dokumentālajā filmu festivālā. Minētais festivāls tiekot uzskatīts par vienu no prestižākajiem pasākumiem dokumentālo filmu veidotājiem.
Filmas veidotāji par galveno balvu iegūs ne tikai naudas prēmiju, bet arī atpazīstamību šīs kino nozares pārstāvju vidū.

Festivāls Vācijā notika jau 15. reizi un šogad konkursa skatē piedalījās 22 filmas no dažādām valstīm - Kanādas, Šveices, Anglijas, Vācijas un citām valstīm.

"Jaunie laiki Šķērsielā" pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada jūnijā un guvusi atzinību arī Sanfrancisko filmu festivālā. Savukārt pirmā filma par Šķērsielu nāca klajā 1988.gadā. Arī tā ieguva lielu piekrišanu pašmāju un starptautisko žūriju vidū.

Svarīgākā no pirmās "Šķērslielas" uzvarām ir 1990.gada balva "Fēlikss", kas ir galvenā balva Vācijas festivālā. Filma tika atzīta par labāko dokumentālo filmu Eiropā.

Lielu atzinību filma guva arī Padomju savienības vērtētāju vidū, kā arī 1988.gadā režisoram tika pasniegts "Lielais Kristaps".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!