Ketrīna Bigelova ieguvusi ASV Kinorežisoru ģildes balvu par viņas režisēto kara drāmu "The Hurt Locker".

Šī ir pirmā reize balvas pastāvēšanas 62 gadu vēsturē, kad tā tiek pasniegta sievietei. "Šķiet, man patīk domāt par sevi kā filmu veidotāju," pieticīgi norādīja Bigelova, saņemot balvu, kas parasti ir nozīmīgs rādītājs vēlākajam "Oskara" balvu sadalījumam. Vienīgi sešas reizes Kinorežisoru ģildes balvas ieguvējs netika apbalvots arī ar "Oskara" balvu kā labākais režisors.

Janvārī sadalītās "Zelta globusa" balvas liek domāt, ka uz ASV Kinoakadēmijas balvu visticamāk pretendēs arī Bigelovas bijušais vīrs Džeimss Kamerons, kura 3D grāvējs "Avatar" ("Avatars") nupat pārspējis viņa paša sasniegto 1997.gada filmas "Titanic" ("Titāniks") rekordu un kļuvis par visu laiku ienesīgāko filmu.

Abi režisori bija precējušies laikā no 1989. līdz 1991.gadam, taču izskatās, ka naida starp viņiem nav. "Godīgi sakot, es biju domājis, ka to saņems Ketrīna," sacīja Kamerons, kad pagājušajā mēnesī saņēma "Zelta globusa" balvu. "Un viņa patiešām ir to pelnījusi."

Balvu par dokumentālās pilnmetrāžas filmas režiju ieguva filmas "The Cove" Luijs Psihojoss.

ASV Kinorežisoru balvu kategorijā "Televīzijas drāmas režija" ieguva godalgotā seriāla "Mad Men" režisore Leslija Linka Glatere, savukārt pie balvas kategorijā "Televīzijas komēdijas režija" ticis Džeisons Viners par viņa veidoto seriālu "Modern Family".

"Oskara" nominācijas tiks paziņotas otrdien, savukārt balvu pasniegšanas ceremonija notiks 7.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!