Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 7. decembrī, piecu gadu jubileju atzīmēs Rīgas jaunākais kinoteātris "Kino Bize", jubilejas nedēļā no 7. līdz 13. decembrim "Kino Bize" piedāvājot franču filmu programmu "Fantastiskais piecinieks", portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji.

"Fantastiskā piecinieka" ietvaros būs skatāmas septiņas filmas ar savu kino klasikas "fantastisko kolektīvu" - traku zinātnieku, piedzīvojumu meklētājiem, sērijveida slepkavu un starpgalaktiskām radībām. Īpašos seansos tiks izrādīti Žana Lika Godāra leģendārais "Trakais Pjero" ar Žanu Polu Belmondo un Annu Karinu galvenajās lomās, mistiskā spriedzes filma "Acis bez sejas", Francijā populārā piedzīvojumu komēdija "Vīrs no Rio", trilleru meistara Anrī Žorža Kluzo agrīnā filma "Slepkava dzīvo 21. numurā" un Džozefa Louzija "Kleina kungs", kurā Alēns Delons spēlē apolitisku mākslas darbu uzpircēju. Programmā iekļauta arī alegoriskā animācijas filma "Fantastiskā planēta" par savādu, humanoīdu citplanētiešu apdzīvotu planētu, kas tiks izrādīta reizē ar 1902. gada mēmo īsfilmu "Ceļojums uz mēnesi".

"Fantastiskā piecinieka" programmu atklās filmas "Trakais Pjero" seanss 7. decembrī pulksten 18.00. Pirms filmas ievadu par programmusniegs kino pētnieks Žulijens Kulibali. Savukārt piektdien, 8. decembrī, pēc seansiem skatītāji un līdzgaitnieki aicināti uzkavēties uz vakara saviesīgo daļu, kad "Kino Bize" pārstāvji dalīsies ar stāstiem no kinoteātra aizkulisēm un piecu gadu laikā piedzīvoto.

Atskatoties uz "Kino Bize" darbību šajos gados, kinoteātra direktors Māris Prombergs min: "Protams, mēs neatgriezīsim Rīgā vairākus desmitus 400 vietīgu kinozāļu, bet kopumā "art house" kinoteātri kopš 21. gadsimta sākuma pasaulē atdzimst un veidojas par nozīmīgiem vietējo kopienu centriem. Šādā ziņā "Kino Bize" ir tiešs laikmeta atspoguļojums - tas ir neliels, bet sociāli aktīvs kultūras un sociālpolitiskās vides dalībnieks. Kvalitatīvs kino un tā skatīšanās ir dzīvotspējīga un turpina būt intelektuāli bagātas un domājošas sabiedrības neatņemama sastāvdaļa."

Biļetes uz atsevišķiem jubilejas nedēļas seansiem, kā arī ieejas kartes uz visu programmu pieejamas iepriekšpārdošanā portālā "Bez rindas", kā arī kinoteātra kasē.

Programma veidota sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā. Filmas tiks demonstrētas franču valodā ar subtitriem angļu un latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!