Foto: Scanpix
Sestdienas, 18. marta vakarā no plkst. 20.00 kinoteātrī "Kino Bize" norisināsies dubultseanss, kurā tiks demonstrētas divas jaunākās režisora Džima Džārmuša filmas – pēdējo seansu uz kinoteātra "Kino Bize" ekrāna piedzīvos kinodarbs "Gimme Danger", kas tiek dēvēts par mīlestības vēstuli vienai no visu laiku lieliskākajām rokgrupām The Stooges un tās līderim Igijam Popam. Tai sekos Džārmuša jaunākais kinodarbs "Patersons", ar kuru režisors ir pierādījis, ka ikdienas rutīniskās gaitas ir dzejas rindu vērtas.

Filma "Gimme Danger" ir jau trešais Džārmuša kinodarbs, kurā piedalījies Igijs Pops. Biogrāfiskā filma vēsta par to, kā grupas "The Stoogies" spēcīgā un agresīvā mūzika uzspridzināja 1960. gadu beigu muzikālo ainavu, neatgriezeniski izmainot pankroka, garāžroka un smagā metāla vēsturi. Filmas preses konferencē Kannu kinofestivālā Igijs Pops atzinis, ka lielākoties filmā redzamajās ainās bijis "zem skābes".

Savukārt pēc nelielas pauzes ar Džima Džarmuša iecienītā sausā baltvīna vīna glāzi sekos ne tik skandalozs, mierpilns un sapņains kinodarbs "Patersons". Par parastā cilvēka atspoguļojumu filmā režisors pats teicis, ka "visi cilvēki ir interesanti – mēs tikai to nezinām".

Patersona dzīve ir vienkārša, bet tomēr romantiska – viņš ir autobusa vadītājs, kurš raksta dzeju, iedvesmojoties no dzirdētajām pasažieru sarunām un ikdienā piedzīvotā. Viņa ikdiena sastāv no darba, atpūtas pie alus kausa, pastaigām ar suni, un attiecībām ar mīļoto sievieti. Ikdienā nepamanīto mirkļu skaistums, nejaušas sakritības, kas ved pie nozīmīga rezultāta, un mūsdienu dzīves maģija – šīs visas ir Patersona iemīļotās tēmas, ko viņš apcer savā dzejā.

Kā atgādina kinoteātra pārstāvji, dienu iepriekš piektdien, 17. martā, no plkst. 18.00 kinoteātrī norisināsies dubultseanss sadarbībā ar kinoprojektu "Spektrs". Tajā tiks piedāvātas filmas "Kapteinis Fantastika" un "Mans karalis".

Biļetes uz seansiem pieejamas kinoteātrī un iepriekšpārdošanā "Bezrindas.lv". "Kino Bize" atrodas Rīgā, Elizabetes ielā 37-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!