Foto: A. Vilāne

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2Annas" projekts "Projektors" no 28. februāra līdz 8. martam viesosies piecās Latvijas pilsētās, lai jauniešus iepazīstinātu ar aktuālākajām Baltijas īsfilmām un dotu iespēju pašiem piedalīties īsfilmu veidošanas meistarklasēs, portālam "Delfi" pavēstīja festivāla rīkotāji.

Jau kopš 2007. gada Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas" sezonas sākumā dodas Latvijas turnejā, lai dažādos reģionos demonstrētu īpaši atlasītu iepriekšējā gada festivāla īsfilmu programmu, tādējādi veicinot kultūras centralizācijas mazināšanu Rīgā un kino kultūras attīstīšanu Latvijas novados. Latvijas turneja jau kļuvusi par neatņemamu festivāla sastāvdaļu un 2011. gadā ieguvusi nosaukumu "Projektors".

Foto: A. Vilāne

Turpinot 2016. gadā veiksmīgi sākto sadarbību, arī šogad "Projektors" uzmanība tiek vērsta tieši uz vidusskolu apmeklēšanu, sniedzot savu ieguldījumu kino izglītībā Latvijā. Līdzās Baltijas īsfilmu programmas demonstrēšanai "2Annas" projekts piedāvās jauniešiem īsfilmu veidošanas meistarklases, kurās būs iespējams iegūt zināšanas par īsfilmu radīšanas procesu un praktiskas iemaņas filmēšanā. Meistarklašu mērķis ir padziļināt jauniešu zināšanas un interesi par kino, tai skaitā – specifisko īsfilmas žanru, kā arī attīstīt iemaņas vizuāli prezentēt sabiedrībā aktuālas tēmas.

Meistarklases vadīs režisors Reinis Spaile, kas 2015. gadā par savu filmu "Tukšās zemes ritmi" ieguva "2Annas" Baltijas īsfilmu konkursa diplomu, kā arī pieredzējušie operatori Jānis Indriks un Jānis Jurkovskis.

Foto: A. Vilāne

"Projektors 2017" komanda viesosies Tukuma 2. vidusskolā (28. februārī), Talsu Valsts ģimnāzijā (1. martā), Aizputes jauniešu "Ideju mājā" (2. martā), Jēkabpils Valsts ģimnāzijā (7. martā) un Ludzas bērnu un jauniešu centrā (8. martā).

Labākās meistarklašu īsfilmas autors tiks aicināts savu darbu prezentēt televīzijā.

Foto: A. Vilāne

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!