Foto: PantherMedia/Scanpix

Kinofestivāls "Spektrs III" šogad notiks divās daļās, informēja festivāla organizatoru un "Kinoblogeri.lv" pārstāvis Sergejs Timoņins.

Pirmā festivāla daļa notiks no 7.aprīļa līdz 12.aprīlim kinoteātrī "Kino Citadele".

"Ikvienas dižas triloģijas noslēdzošā daļa tiek dalīta uz pusēm - lai paildzinātu baudījumu. To mums jau pierādīja "Harijs Poters", "Krēslu" mēbeļsāga, "Bada spēles" un noteikti vēl pierādīs daudzi citi projekti. Jā, "Greja 50 nokrāsas", mēs skatāmies uz tevi. Arī kinofestivāla "Spektrs" rīkotāji nevēlas atpalikt no aktuālā "trenda", tādēļ šī gada festivāls tiks rīkots divās daļās, pavasarī un rudenī - vairāk prieka, vairāk pozitīvu emociju, vairāk laba kino," pastāstīja Timoņins.

Festivālā Latvijas pirmizrādi piedzīvos filmas "Pludmale" un "28 dienas vēlāk", autora Aleksa Gārlenda veikums "Ex Machina", Raiena Reinoldsa atgriešanās filma "Balsis" ("The Voices"), kā arī filmu "Amēlija" un "Hugo" autoru ģimenes 3D piedzīvojumu filma "Spiveta neticamie piedzīvojumi". Festivāla nagla būs somu filma "Lielais medījums" ("Big game"), kur ASV prezidents Semjuēla Lī Džeksona izpildījumā avarē Somijas mežos un vietējā puikas kompānijā dod atbildes triecienu teroristiem.

"Spektrs" turpina sadarbību arī ar pašmāju filmu veidotājiem. Festivāla laikā kopā ar veidotājiem būs iespējams noskatīties "Piena" īsfilmas. Festivālā notiks arī Latvijā pirmā publiskā projekta "Nameja gredzens" prezentācija kino skatītājiem.

Plašā festivāla programma tiek solīta drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!