Foto: Publicitātes foto
"Kino Citadele" no 11. līdz 17. aprīlim notiks kinofestivāls "Spektrs", kurā tiks demonstrētās astoņas filmas – no tām vairākas piedzīvos Latvijas pirmizrādi, informēja festivāla organizatoru un "Kinoblogeri.lv" pārstāvis Sergejs Timoņins.

Kinofestivāls "Spektrs" ir radīts, lai izrādītu Latvijas kino skatītājiem izcilas filmas, kuras bieži vien aiziet secen kinoteātru repertuāram, tas arī piedāvā patiesiem kino faniem un baudītājiem iespēju redzēt karstākās un daudzsološākās filmas ekskluzīvās pirmizrādēs.

"Kinofestivāla mērķis nav kvantitāte, bet gan kvalitāte, un tā neiztrūkstošās sastāvdaļas ir tematiskas prezentācijas, ekskluzīvi Holivudas un Latvijas filmu materiāli un īsta kinomānu atmosfēra," raksta Timoņins.

Plašāk par precīziem seansu laikiem – kinospektrs.lv

Kinofestivālā "Spektrs" varēs noskatīties sekojošas filmas:

Latvijas pirmizrāde: "Mednieks un Ledus karaliene" ("The Huntsman: Winter's War")

Viena no kinofestivāla Spektrs lielajām pirmizrādēm šoreiz būs krāšņā un grandiozā pasaku filma "Mednieks un Ledus Karaliene". Šajā Sniegbaltītes stāsta prikvelā galveno lomu atkal atveidos aktieris Kriss Hemsvorts, atgriezīsies Šarlīze Terona (un neagriezīsies – Kristena Stjuarte), kā arī būs redzamas Emīlija Blanta un Džesika Časteina. Filmas režisors – "Malefisentas" autors Cedriks Nikolass-Trojāns.

Latvijas pirmizrāde: "Sabrukums" ("Demolition")

Turpinot veiksmīgo sadarbību ar režisoru Žanu Marku Valē (festivālā iepriekš notika viņa "Dallas Buyers Club" un "Wild" Latvijas pirmizrādes) un aktrieri Džeiku Džilenholu (attiecīgi "Enemy" un "Nightcrawler"), šoreiz tiks demonstrēta viņu svaigākā kopdarba "Sabrukums" ("Demolition") pirmizrāde. Šajā emocionālajā, bet pacilājošajā drāmā Džeika Dzilenhola varonis vispirms zaudēs, bet tad atkal atgūs dzīves garšu. Citās lomās filmā – Naomi Vatsa un Kriss Kūpers.

Latvijas pirmizrāde: "Virsotne" ("High-Rise")

Balstīta uz rakstnieka J.G. Ballarda tāda paša nosaukuma romānu. Jauns ārsts ievācas augstceltnē, kurā ir šķietami viss ideālai dzīvei – baseins, skola, pašiem savs lielveikals un citi dzīves labumi. Tomēr ēkas pašpietiekamība aizvien vairāk nošķir tās iemītniekus no ārpasaules, liekot tiem noslāņoties un norobežoties vienam no otra. Gaisā virmo revolūcijas smaka, un pietiek ar vismazāko dzirksteli, lai utopija iegrimtu haosā… Režisors – Bens Vītlijs ("Kill List", "Sightseers").

Latvijas pirmizrāde: "Džungļu grāmata" ("The Jungle Book")

Režisors Džons Favro piedāvā jaunāko kino tehnoloģiju brīnumu – Volta Disneja studijas "Džungļu grāmatas" ("The Jungle Book") pilnmetrāžas ekranizāciju, radītu pēc jaunākajiem datortehnoloģiju standartiem. Džungļi, zvēri un Maugļa piedzīvojumi rada pilnīgu klātbūtnes sajūtu – arī pateicoties izcilajam 3D un Dolby Atmos skaņa.! Filmas pamatā – Radjarda Kiplinga slavenā grāmatu sērija par Maugli.

Ekskluzīvi festivālā: "Ragana" ("The Witch")

Kopš "Blēras raganas" nav bijis ekvivalenti biedējošas un psiholoģiski spēcīgas filmas, un tas, ka abas ir par vienu un to pašu tematu, nav nekāda sagadīšanās. Lēna, drūma un ievelkoša kostīmdrāma, kur līdz pat pēdējiem mirkļiem nav iespējams saprast, vai mums patiešām darīšana ar pārdabiskiem spēkiem, vai arī ar pionieru grūtību un izolācijas radīto psiholoģisko šoku.

Ekskluzīvi festivālā: "Karaliskie Tenenbaumi" ("The Royal Tenenbaums")

Plašās Tenenbaumu ģimenes atvases atgriežas radu lokā, kad uzzin, ka viņu tēvs ir neārstējami slims un tam atlicis dzīvot pavisam nedaudz… Kinofestivāla "Spektrs" rīkotāji aicina vēlreiz izbaudīt šo iemīļotā režisora Vesa Andersona iemīļoto klasiku uz lielā ekrāna – galvenajās lomās: Džīns Hekmens, Gvineta Peltrova, Bens Stillers, Andželika Hjūstone, Ouens Vilsons, Lūks Vilsons un citi iemīļoti aktieri!

Ekskluzīvi festivālā: "Anomalisa" ("Anomalisa")

"Oskara" balvas nominācija par labāko animācijas filmu, nominācija "Zelta globusam" un daudzām, daudzām citām balvām (kopumā 66 nominācijas un 18 uzvaras). Neparasta un dzīvespriecīga traģikomēdija no mūsu mīļākā neirotiķa un žanra eksperta Čārlija Kaufmana ("Gaišo atmiņu mūžīgais starojums", "Adaptācija", "Būt Džonam Malkovičam"), pilnībā izpildīta leļļu tehnikā – saturisks un vizuāls brīnums!

Latvijas pirmizrāde: "Zaļā istaba" ("Green Room") un grupas "Parara" koncerts

Klasiskais stāsts par kovbojiem un indiāņiem šoreiz pasniegts modernā mērcē, jo filma stāstīs par kādu garāžas pankgrupu, kurai "pietika prāta" ar koncertu uzstāties neonacistu midzenī… Nakts būs gara un asiņaina, bet skatītāji kinoteātri pametīs ar ievērojami mazāku nervu apjomu! Viena no 2016. gada kino pērlēm, kurā netipiskās lomās var redzet Patriku Stjuartu, Antonu Jelčinu un Imogenu Putsu. Īpašs pasākums – grupas "Parara" koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!