Kannu kinoestivālā un "AtomFilms.com" prezentēta četru minūšu īsfilma "The New Arrival", kas skatītājiem Internetā ļauj vairs nebūt tikai pasīviem vērotājiem, vēsta CNN.
Režisores Emijas Tolkingtones veidotajā filmā skatītājiem ir iespēja pašiem izvēlēties kameras perspektīvu, jo filmēšanas procesā izmantots īpašs objektīvs, kas aptver 360 grādu panorāmu. Skatītājam iespējams pašam palūkoties, kas notiek ārpus tradicionālā filmas rāmja, kā arī redzēt panorāmas videoattēlu.

Tādējādi vairākas reizes skatoties vienu filmu iespējams nemitīgi atklāt daudz ko jaunu, norādīja "AtomFilms" pārstāvis Skots Rēšs, norādot, ka dažkārt pilnas izpratnes iegūšanai bez vairākkārtējas filmas noskatīšanās neiztikt.

Filmas radīšanā Tolkingtone izmantoja "iVideo" sistēmas kameru, kas līdztekus izmantošanai citu notikumu atspoguļošanā tika izmantota arī amerikāņu futbola galvenās balvas "Super Bowl" izcīņas pārraidei Internetā.

Lai noskatītos filmu, vispirms skatītājam jāielādē savā datorā 44KB pielikums "Real Networks" radītajam "RealPlayer". Kinoprojekta finansēšanā kopā ar "AtomFilms" un "BeHere", kas nodrošināja kinoļaudis ar kameru un nepieciešamo programmatūras sistēmu, piedalījās arī "Intel", tādēļ nav brīnums, ka filma redzama tikai ar PC, kurā izmantots "Windows".

"The New Arrival" laišanu klajā papildinājis arī konkurss "360 Degrees Forward", kura dalībniekiem tiek piedāvāts nākt klajā ar idejām jaunām filmām, kurās varētu izmantot jauno tehnoloģiju. Uzvarētāju izvēlēsies "AtomFilms", kas piedāvās idejas realizācijai bez maksas izmantot aparatūru, kuras īre maksā 2500 dolārus nedēļā.

Pieteikumu jānosūta līdz 16. jūnijam, bet konkursa uzvarētāja filmas pirmizrāde paredzēta septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!