Kinoteātrī "Cinnamon", tirdzniecības parkā "Alfa", pirmdien, 3. oktobrī, tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "Jānis Streičs un "Lielais Kristaps"". Izstādi veido Nacionālās kinobalvas "Lielais Kristaps" rīkotāji un Rīgas kinomuzejs.

Jau ziņots, ka izcilais, tautā mīlētais režisors, scenārists, aktieris, rakstnieks un gleznotājs šogad svin 80 gadu jubileju, un "Lielā Kristapa" ietvaros viņam tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu kino mākslā.

Meistars ir daudzkārtējs "Lielā Kristapa" laureāts – balva par labāko režiju filmām "Teātris", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Cilvēka bērns", balva par labāko scenāriju filmām "Teātris" un "Cilvēka bērns", labākā filma kolēģu balsojumā – "Vecās pagastmājas mistērija", balvas kā labākie aktieri saņēmuši Romualds Ancāns par galveno un savu pēdējo lomu filmā "Rūdolfa mantojums" un Renārs Kaupers par lomu "Vecās pagastmājas mistērijas". Izstādē būs skatāmas fotogrāfijas no Jāņa Streiča godalgotajām filmām un filmēšanas laukuma. Izstāde būs skatāma līdz 16. oktobrim.

Atgādinām, ka "Lielais Kristaps" šogad tiks atklāts 6. oktobrī bet balvas pasniegšanas ceremonija notiks 12. oktobrī. Dažādas Nacionālā filmu festivāla aktivitātes notiks arī tirdzniecības parkā "Alfa" – nominēto filmu demonstrācija kinoteātrī "Cinnamon", kā arī ģimeniskais brīvdienas rīts ar atraktīvām rotaļām, darbnīcām un animācijas filmu izlasi.

Kino mīļotājus priecēs labākās pilnmetrāžas spēlfilmas kategorijā nominētās filmas – "Es esmu šeit", "Ausma", "Pelnu sanatorija", labākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas – "Degošais", "Saules staros", "Jānis. Elza. Mīlas grāmata", "Prāta Vētra: Starp krastiem", tāpat būs iespēja noskatīties šogad "Lielā Kristapa" balvai nominētās labākās īsmetrāžas spēlfilmas un īsmetrāžas dokumentālās filmas, kā arī animācijas filmas pieaugušajiem.

Pašiem jaunākajiem skatītājiem "Lielais Kristaps" sagatavojis animācijas izlasi, kurā apkopotas animācijas filmas, kas saņēmušas "Lielā Kristapa" balvas vai ir nominētas balvai. Bērniem būs iespēja noskatīties dažādās tehnikās veidotas pašas jaunākās filmas, kā arī iepazīties ar Latvijas animācijas klasiku, ko labāk pazīst bērnu vecāki. Senākā animācijas filma, kas iekļauta šajā programmā, ir "Si-Si-Dra", ko 1977. gadā veidojis Latvijas animācijas klasiķis Arnolds Burovs, bet jaunākā – Indras Sproģes 2016. gada animācija "Atraktīva Briežvabole no Carnikavas", kas šogad nominēta "Lielā Kristapa" balvai kategorijā "Labākais animācijas filmas mākslinieks".

Ar visu kino filmu programmu var iepazīties www.alfaparks.lv vai www.cinamonkino.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!