Foto: stock.xchng

Svētdien, 29.novembrī, plkst. 19 kinoteātrī "Kino Bize" notiks kinorežisores Lailas Pakalniņas jaunākās filmas "Ausma" seanss ar režisores piedalīšanos, informēja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Pasākuma apmeklētāji varēs ne vien noskatīties filmu, bet arī saņemt režisores atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Pakalniņas filma "Ausma" ir melnbalts stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, stāsts, kurā caur vienas ģimenes traģēdiju tiek attēlota propagandas un agresīvas sistēmas ietekme uz cilvēkiem kopumā. Filmas centrā ir Latvijas vidē adaptēts padomju laika stāsts par Pavļiku Morozovu, kurš tā saucamo ideālu vārdā nodod savu tēvu, bet tēvs, atriebības vadīts, nodod savu dēlu.

Diemžēl "Ausma" nav filma par pagātni, jo totalitāra režīma vēlme pārvērst cilvēkus par liela mehānisma mazām skrūvītēm aizvien vēl šķiet mūžīga - tai nav robežu ne laikā, ne telpā. Uzsverot tēmas aktualitāti arī mūsdienās, režisore norāda, ka filmā "mēs spēlējāmies ar enerģiju un caur tās koncentrāciju kadrā brīdinām skatītājus, cik svarīgi ir neļauties manipulācijai un nepazaudēt sevi".

"Ja cilvēks, noskatījies šo filmu, jūtas apjucis, tad tieši tas ir tas, ko es varētu vēlēties," par gaidāmo skatītāju reakciju spriež Pakalniņa. "Vienmēr esmu bijusi pārliecināta, ka filmai ir jārodas vai nu no sāpēm, vai nu no prieka. Taču "Ausma" ir īpaši traka filma - nezināju, ka sāpes un prieks var būt tik vienlaicīgi. Kā nomirt un piedzimt uzreiz," izsakās režisore.

Filma "Ausma" kinoteātra "Kino Bize" repertuārā būs skatāma jau no rītdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!