Foto: LETA
Kino festivāla "Baltijas pērle" atklāšanas dienā 15.septembrī kinoteātris "Rīga" mainīs nosaukumu un atgūs vēsturisko vārdu - turpmāk tā nosaukums atkal būs "Splendid Palace", pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas nami" komunikācijas speciāliste Terēza Luksa.

Par festivāla "Baltijas pērle" norisi rīt, 9.augustā, plkst.12 kinoteātra telpās notiks preses konference. Medijiem izsūtītajā paziņojumā par konferenci norādīts, ka "izbeidz pastāvēt kinoteātris "Rīga"", tomēr Luksa uzsvēra, ka šis paziņojums nenozīmē kinoteātra slēgšanu - tas tikai mainīs nosaukumu un turpinās darboties tāpat kā līdz šim.

Luksa pastāstīja, ka sākotnējais "Splendid Palace" nosaukums mainīts uz kino "Rīga" padomju laikā, taču tagad nolemts to atjaunot. Kinoteātra nosaukuma maiņa notiks "Baltijas pērles" atklāšanas dienā 15.septembrī.

Kinoteātris Elizabetes ielā 61 tika atklāts 1923. gada 30.decembrī ar filmu "Zem diviem karogiem", un sākotnēji tā nosaukums bija "Splendid Palace". Tolaik pirmā dzelzsbetona būve pilsētā celta pēc arhitekta Frīdriha Skujiņa greznā neobaroka projekta. Tas bija pirmais kinoteātris Baltijas valstīs, kur sāka demonstrēt skaņu filmas.

Kinoteātra ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. No 2007. līdz 2008.gadam tajā notikuši vērienīgi kinoteātra ēkas restaurācijas darbi, kas veikti pēc kinoteātra apsaimniekotāja pašvaldības SIA "Rīgas nami" pasūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!