Foto: Kadrs no video

Šogad Dānijas filmu dienās, kas norisināsies no 21. līdz 24. novembrim, kinoteātrī "K.Suns" skatītājiem būs iespēja redzēt četras dāņu kinorežisoru filmas.

Kā ik gadu Dānijas Kultūras institūts kino gardēžiem piedāvā izcilākās un jaunākās Dānijā tapušās filmas. Šogad "K.Suns" būs iespēja noskatīties Tomasa Vinterberga, Tobiasa Lindholma, Billes Augusta un Anetes Olsenas pēdējā laika labākos veikumus.

Interesenti tiks gaidīti atklāšanas pasākumā 21. novembrī 18.15. Uzreiz pēc tam, ap 18:30, tiks demonstrēts populārā dāņu režisora Tobiasa Lindholma trilleris "Nolaupīšana".

Par filmām:

Trilleris "Nolaupīšana" (2012)

Rež. Tobias Lindholm

Kravas kuģis "MV Rozen" ir ceļā uz ostu, kad Indijas okeānā to nolaupa pirāti. Uz kuģa ir divi dāņu jūrnieki, pavārs Mikkels un inženieris Jans, kuri tiek saņemti gūstā. Prasītā izpirkuma maksa sasniedz vairākus miljonus dolāru, bet kuģu īpašnieks Dānijā iesaista starpnieku un mēģina vest sarunas ar Somālijas pirātiem. Nu ir sākusies bīstama spēle uz dzīvību un nāvi.

Psiholoģiskā drāma "Medības" (2012)

Rež. Thomas Vinterberg

2012. gada Kannu kinofestivālā atzinību guvusī drāma "Medības" spilgti ataino sabiedrību un tajā valdošās problēmas.

40 gadus vecais Lūkass ir introverts un miermīlīgs cilvēks. Viņš strādā bērnu dārzā par audzinātāju. Lūkass nupat ir pārdzīvojis šķiršanos, pēc kuras dzīvē no jauna pavīd gaišākas krāsas - viņam ir jauna draudzene, dēls gatavojas pārcelties pie viņa.  Taču kāds negaidīts pavērsiens draud izjaukt viņa dzīvi.

Mazā Klāra, domādama, ka nesaņem pietiekami daudz uzmanības no sava bērnudārza audzinātāja, savērpj melus, kuriem sliecas noticēt ikviens. Cik ilgi cilvēks spēj izturēt apmelojumus un tuvāko šaubas?

Vēsturiska drāma "Marija Krojere" (2012)

Rež. Bille August

Marija dzīvo šķietami idillisku un laimīgu dzīvi kopā ar savu vīru, slavenu gleznotāju P.S.Krojeru. Taču patiesībā viņa un viņas meita dzīvo depresīvā un noslēgtā mākslinieka ēnā. Kad Toskānā Marija satiek jaunu, aizrautīgu Zviedru komponistu Hugo Alfvenu, viņa redz iespēju piepildīt pati savus sapņus un centienus uzlabot dzīvi.

Trilleris "Šāvējs" (2013)

Rež. Annette K. Olesen

Filmas darbība notiek Kopenhāgenā. Liela daļa iedzīvotāju ir sašutusi, ka nesen ievēlētā valdība ir lauzusi priekšvēlēšanu solījumus un kopā ar ASV ir nolēmusi veikt naftas urbumu Grenlandes ziemeļaustrumos.

Žurnāliste un politiskā komentētājā Mia prognozē nemierus un vardarbīgu sabiedrības reakciju. Šī ziņa sasniedz kādu vientuļu vīru, kas nekavējoties nolemj rīkoties. Ļaunākais murgs ir kļuvis par realitāti-bruņots un mērķtiecīgs snaiperis klejo Kopenhāgenas ielās.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu valodas tulkojumu austiņās.

Dānijas Filmu dienas 2014 organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Kinoteātri "K.Suns", Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Dānijas Filmu institūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!