Foto: AFP/Scanpix
Režisora Deivida Linča kulta seriāla "Twin Peaks" ("Tvinpīka") turpinājums pirmizrādi piedzīvos šā gada 21. maijā, raksta ārvalstu prese.

"Twin Peaks" jaunās sezonas pirmā sērija būs divas stundas gara, tā tiks rādīta telekanālā "Showtime". Seriāls tiks demonstrēts arī Lielbritānijas kanālā "Sky Atlantic".

Seriāls tiks demonstrēts reizi nedēļā un sezonās būs kopumā 18 sērijas, atklāja "Showtime" prezidents Deivids Nevinss. Telekanāla vadītājs sīkāku informāciju par jaunās sezonas saturu neatklāj, vien saka, ka "šī "Twin Peaks" daļa ir "Deivida Linča tīra heroīna versija".

Jaunajā sezonā atgriezīsies galvenās lomas – Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenta Deila Kūpera – atveidotājs Kails Maklahlans, kā arī aktieri Deivids Duhovnijs, Rejs Vaiss un Šerilina Fenna.

Jaunpienācēju vidū ir aktieri Maikls Cera un Amanda Seifrīda, industriālā roka grupas "Nine Inch Nails" dalībnieks Trents Reznors, Džesika Šora, Džeina Levija, Ešlija Džada un Ričards Čamberleins.
Seriālā filmēsies arī britu aktrise Naomi Votsa un grupas "Pearl Jam" dziedātājs Edijs Veders.

Lai gan jaunās sezonas saturs tiek turēts noslēpumā, daži sižeta pavērsieni ir atklāti.

Grāmata "The Secret History of Twin Peaks" ("Tvinpīkas slepenā vēsture"), kuru sarakstījis seriāla līdzautors Marks Frosts, atklāj, ka jaunajā sezonā pēc Kūpera izmeklēšanas FIB rīcībā nonāks kaste ar visiem lietas dokumentiem, un kādai FIB aģentei tiks uzticēts izanalizēt šos materiālus un izpētīt visu, kas saistīts ar dīvaino pilsētiņu.

Veicot šo uzdevumu, aģente atklās Tvinpīkas iedzīvotāju noslēpumus, kā arī pētīs Kūpera ziņojumus, kurš kopš izmeklēšanas ir pazudis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!