Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šogad sadarbībā ar producentu kompāniju "Forma Pro Films" Latvijā sāks uzņemt filmas "Warhunt" un "Pinocchio", kurās lomas atveidos aktieri Mikijs Rurks, Skots Edkinss un Als Pačīno (attēlā), informēja "Forma Pro Films" pārstāve Svetlana Punte.

Filma "Warhunt", kurā piedalīsies Rurks un Edkinss, būs militārs trilleris par Otro pasaules karu. Kinolentes ainas plānots uzņemt Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Pokaiņos, kā arī Līgatnes mežos un alās.

Savukārt bērnu stāstā par Pinokio meistara Džepeto lomu atveidos Pačīno. Filmēšana galvenokārt norisināsies Jaunpils pilī, Vecrīgā un Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī Brīvdabas muzejā.

"Jāatzīmē, ka līdz ar ārzemju filmu uzņemšanu Latvijas ekonomikā ieplūst vairākos simtos tūkstošu eiro mērāms finansējums. Tas rada būtisku pienesumu ne tikai kino nozarē, bet arī daudzās citās ekonomikas sfērās, piemēram, pakalpojumu sektorā, tostarp viesnīcu, ēdināšanas, transporta, apsardzes u.c. Tāpēc ikviena šāda filmu projekta realizācija ir svarīgs sasniegums visai Latvijas tautsaimniecībai, kas papildus vairos arī Latvijas valsts atpazīstamību un pievilcību pasaules līmenī," abu filmu uzņemšanas nozīmīgumu Latvijas kontekstā aprakstīja Punte.

Šī nav pirmā reize, kad Holivudas producenti kino uzņemšanai izvēlējušies sadarboties ar Latvijas kino nozares pārstāvjiem – 12.oktobrī Ņujorkā, festivālā "Woodstock" pirmizrādi piedzīvos biogrāfiskā filma "Paris Songs", kas veltīta kazahu dziedātājai Amre Kašaubaevi. Arī šīs filmas ainas uzņemtas Latvijā.

Savukārt 13. oktobrī festivālā "Brooklyn Horror Film Festival" skatītāju vērtējumam tiks nodota filma "Welcome to Mercy", kurā filmējušies latviešu aktieri Dainis Grūbe, Ieva Segliņa, Toms Liepājnieks, Juris Strenga un Svetlana Ivaņņikova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!