No 13. janvāra Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jauno drāmu "Bleed for This" ("Līdz pēdējam"), kas ir patiesos notikumos balstīts stāsts par leģendāro bokseri Viniju Pacienca, portālu "Delfi" informē filmas izplatītāji.

Vinijs Pacienca 1991. gadā cieta smagā autokatastrofā, gūstot smagu mugurkaula traumu. Kamēr ārsti nesolīja neko labu un ieteica Vinijam aizmirst par sportista karjeru, viņš pilnīgā slepenībā sāka apmeklēt sporta zāli un jau pēc trim mēnešiem atgriezās ringā.

Filmu komentē "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans: "Katram sevi cienošam aktierim, kaut reizi savā karjerā ir jāpievēršas boksera lomai, vai vismaz kaut reizi jāparādās ringā. Roberts DeNiro, Denzels Vašingtons, Silvestrs Stallone, Marks Vālbergs, Toms Hārdijs, Rasels Krovs, Vils Smits, Džeiks Džilenhols – un neaizmirsīsim arī par Hilariju Svanku. Nospēlēt bokseri – tas nozīmē izspiest no sevis visu par 100%, izliet litriem sviedru treniņos, iegūt atbilstošu fizisko formu un iemācīties izpildīt sitienus, nevis tikai vicināt ar dūrēm. Taču, ja pēc kontrakta tev ir jānospēlē reāls cīnītājs, kurš guvis uzvaras ringā un ārpus tā, bija personība ar tikai viņam piemītošu raksturu un pārdzīvojis savā karjerā gan augšupeju, gan kritienus – tad lomas izpildītājam ir jāizdara viss, lai pierādītu, ka var pretendēt uz tāda aktiera titulu, kuram skatītājs tic."

Filmā galveno lomu atveido aktieris Mailzs Tellers, kurš iepriekš spēlējis gan dažādos Holivudas grāvējos, gan komēdijās, taču plašu atpazīstamību ieguva ar lomām filmās "Whiplash" ("Atsitiens") un "War Dogs" ("Kara suņi").

"Vinijs Pacienca – cīnītājs ar ļoti skaudru boksēšanas stilu, kurā saglabājot augstu tempu, pretinieks tika apbērts ar ļoti spēcīgiem un precīziem sitieniem. Kļuvis par pieckārtēju pasaules čempionu, Pacienca piedzīvo dramatisku kritienu, pēc kura ir vairs neiespējami atgriezties pie savas iemīļotās nodarbošanās. Filmas "Līdz pēdējam" galvenā tēma – uzvara pašam pār sevi un tikai tad – uzvara ringā, aurojoša pūļa pavadībā," skaidro Elbakjans.

"Iedomājieties puisi, kurš aboslūti nav savienojams ar boksu un atrodas no tā ļoti ļoti tālu – tas esmu es. Taču man bija veseli astoņi mēneši, lai sagatavotos šai lomai un man vajadzēja izmantot katru minūti no šī laika" – šie Mailza Tellera vārdi vislabāk raksturo viņa milzīgo darbu, kurš tika ieguldīts, lai pārtaptu par Viniju Paciencu. "Ieguvis traumas, kuras nav savienojamas ar boksera karjeras turpināšanu, Vinijs zaudēja jebkādu cerību un sāka nodarboties ar sevis norakšanu. Man daudz ko nācās pārdomāt arī savas dzīves sakarā, kamēr spēlēju Viniju," stāsta Mailzs Tellers. "Iepriekš man nebija nācies pārmiesoties cilvēkā, kuru visi tik ļoti cienīja, apbrīnoja un pat dievināja. Es biju Vinija spēcīgās personības iedvesmots. Stāsts par Viniju Pacienca ir stāsts par cilvēku, kurš neiespējamo ir padarījis par iespējamu".

Filmu piedāvā "Amerikāņu skaistums" (American Beauty) un "Optimista stāsts" (Silver Linings Playbook) veidotāji ar režisoru Benu Jangeru (Ben Younger) priekšgalā. Pārējās lomās Ārons Ekharts (Aaron Eckhart), Teds Lavīns (Ted Levine), Keitija Sagala (Katey Sagal) un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!