Kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē pirmdien, 13. martā, plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas pilnmetrāžas dokumentālā filma "Vienu biļeti, lūdzu!", portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Filma stāsta par vienu no pasaulē kaislīgākajām teātra apmeklētājām – Nikiju Kokrenu –, kura filmas pirmizrādes nedēļā ieradīsies Latvijā, lai tiktos ar skatītājiem.

Matīsa Kažas pilnmetrāžas filma "Vienu biļeti, lūdzu!" (One Ticket Please) ir dokumentāls stāsts par Ņujorkas aktīvāko teātra apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība?

Filmas teātru ainu inscenējumos piedalījušies arī vairāki Latvijas teātru aktieri – Imants Strads, Andris Bērziņš, Ilze Pukinska, Sarmīte Rubule, Aminata Grieta Diarra un citi.

Filma "Vienu biļeti, lūdzu!" pasaules pirmizrādi piedzīvoja jau 30. janvārī, kad to izrādīja prestižā Gēteborgas kino festivāla oficiālajā programmā. Šobrīd filma sacenšas par "New Doc" konkursa balvu Stokholmas dokumentālo filmu festivālā "Tempo".

Filmu "Vienu biļeti lūdzu!" no 13. marta varēs noskatīties kinoteātros gan Rīgā ("Kino Citadele", "Splendid Palace", "K Suns", "Kino Bize"), gan citur Latvijā – "Kino Rio" Ventspilī, Vidzemes koncertzālē "Cēsis", vēlāk arī Rēzeknē un Daugavpilī.

Īpašie seansi ar filmas galvenās varones Nikijas Kokrenas un režisora Matīsa Kažas dalību paredzēti kinoteātrī "Splendid Palace" 14. martā un "Kino Bize" 15. martā, savukārt tikšanās ar režisoru paredzēta arī 16. martā kinoteātrī "K Suns". Īpašie seansi paredzēti arī reģionos – Valmieras teātrī 14. martā un Liepājas teātrī 18. martā, kur ar skatītājiem tiksies filmas uzņemšanas komanda. Pilns filmas īpašo seansu saraksts pieejams tās oficiālajā mājaslapā.

Tuvākajos mēnešos filma "Vienu biļeti, lūdzu!" ceļos arī pa dažādu Latvijas reģionu kultūras namiem un kinoteātriem.

Filmas "Vienu biļeti, lūdzu!" radošā komanda ir režisors un producents Matīss Kaža, operatori Aleksandrs Grebņevs un Noass Vaisfogels (ASV), komponists Mārtiņš Brauns, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, mākslinieki Toms Kalninskis, Marija Luīze Meļķe un Luīze Lote Nežberte, producenti Una Celma, Rīds Hannafords (ASV) un Deivids Šerkers (ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!