24. maijā Rīgā ieradīsies filmēšanas grupa no Holandes, kura līdz 29. maijam sadarbībā ar studiju "Screen Vision" Latvijā filmēs epizodi no dokumentālās filmas, portālu "Delfi" informēja filmu studijas pārstāvji.
Filmas nosaukums – "Leščenko". Tā stāsta par kādu vīru, vārdā Jans Bodriezs, kuram patika krāt gramofona plates. Ievērojamākā gramofona plašu kolekcija bija ar 30. un 40. gados populārā dziedātāja Pjotra Leščenko dziesmām. Dziedātājs mira Staļina nometnē Rumānijā.

Latvijā ir atrasti cilvēki, kuri pazina P. Leščenko un daži arhīvu materiāli. Šī filma tiek uzņemta vairākās Austrumeiropas valstīs, Latvija ir viena no tām.

Studijai "Screen Vision" šī nav pirmā pieredze ar ārzemju filmēšanas grupām. Sadarbība bijusi ar filmu studiju "Kino Kombat Production" no Vācijas (filmas "Krišana" un "Moskačka"), ar Vācijas televīziju "Hessischer Rundfunk" TV filmas "Polizairuf 110: Latviete un viņas mīļākais" veidošanā un ar amerikāņu ceļojumu žurnālu "Conde Nast Travel", kurš veidoja foto sesiju par Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!