Foto: Publicitātes foto
Skandalozo britu un lietuviešu kopražojuma filmu ar Vinniju Džonsu galvenajā lomā "Redirected: nacionālā ķeza", kas tiek uzskatīta par pēdējā laika lielākā Lietuvas un visas Baltijas kino sensāciju, Latvijā sāks izrādīt 7. novembrī.

Filma guvusi grandiozus panākumus Lietuvā, kur to noskatījās katrs 10. valsts iedzīvotājs. Kopumā filmas kases ieņēmumi sasniedza vienu miljonu eiro un tā apsteidza pat "Avatars" un "Ledus laikmets 4: kontinentu dreifs" reitingus. Šī kases grāvēja uzņemšanā kopumā tika ieguldīti 1,2 miljoni eiro, un tā ir vienīgā Baltijas mēroga filma, kurai titullomas atveidošanai izdevies piesaistīt pasaules mēroga kino zvaigzni – Vinniju Džonsu. Filmu veidojis slavenais lietuviešu režisors Emilis Velivis, kas plašu popularitāti guvis pēc filmām "Zero" un "Zero II".

Galvenās lomas filmā attēlo britu aktieri Vinnijs Džons, Skots Viljams, Džils Darnels, Olivers Džeksons, Entonijs Stračans, kā arī Krievijas aktieris Artūrs Smoļaņinovs.

Sižeta pamatā ir stāsts par četru angļu – Džona, Bena, Tima un Maikla – neparastajiem piedzīvojumiem Lietuvā. Viņu plāns šķita 100% ložudrošs – viņi aplaupa kādu Londonas nelegālo kazino, pievāc naudu un kāpj lidmašīnā uz Malaiziju, kur nozūd džungļos, baudot zeltainās pludmales, lētu alkoholu un meitenes. Plāns bija ģeniāls, tas lieliski nostrādāja! Gandrīz...

Režisora darbi Lietuvas sabiedrībā vienmēr ir raisījuši diskusijas, bet tieši "Redirected: nacionālā ķeza" radīja vislielāko ažiotāžu, kas nav rimusies pat vairāk nekā pusgadu pēc filmas parādīšanās uz ekrāniem Lietuvā.Filmaiir vienlīdz daudz gan atbalstītāju, kas novērtē filmas profesionālo māksliniecisko kvalitāti un interesanto sižetu, gan pretinieku, kas norāda, ka filma ir aizskaroša untāgrauj ne tikai Lietuvas, bet arī visas Austrumeiropas valstu tēlu.

"Filma stāsta par to, kā lietuviešu cūkas izglīto britu karaliskoskuiļus", norāda režisors. "Skatītāji novērtēs "Redirected: nacionālā ķeza" tā, kā paši uzskatīs par pareizu. Taču katram būtu jāsaprot, ka aiz visām šīm šokējošajām ainām stāv viena vienīga patiesība – mīlestība pret savu valsti. No vienas puses šī filma aizskars lietuviešu un austrumeiropiešu egoismu, no otras puses tā arī dziedēs. Tā dziedēs tos, kam ir biezāka āda un kas spēj saprast melno humoru un pasmieties paši par sevi."

Galveno lomu filmā attēlo slavenais britu aktieris Vinnijs Džons, kas atpazīstamību guvis pēc Gaja Ričija filmas "Kārtis, nauda, divi stobri". Aktieru atlases vadītājs Donatas Šimukauskas norāda, ka tieši viņš bija pirmais, kas piekrita pievienoties filmas aktieru komandai. Uzreiz pēc filmas scenārija izlasīšanas šis pasaulslavenais aktieris sacīja, ka šī ir viņa loma un viņš to gaidīs tik ilgi, cik nepieciešams.

Filmēšanas process notika Lielbritānijā un Lietuvā un kopumā filmas uzņemšanā dažādās lomās piedalījās vairāk nekā 50 aktieri no Lietuvas, Lielbritānijas, ASV, Latvijas, Krievijas un Austrālijas.
Filmas veidotāji neslēpj savas ambīcijas – viņi plāno filmu izrādīt 60 mērķa tirgos un pašlaik meklē labākos distribūcijas kanālus. Filmas producente Daiva Jovaišienė norāda, ka sarunas ir aizsāktas ar Lielbritānijas, Francijas, ASV, Kanādas, Krievijas un Skandināvijas filmu izplatīšanas kompānijām.

Latvijā filma būs skatāma kinoteātros Rīgā, kā arī Daugavpilī, Rēzeknē un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!