Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 7. februāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu "Augusts: Osedžas zeme" ("August: Osage County").

Filma ir aizkustinošs, reizē skumjš un humora pilns stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkopus sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres.

Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta, radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi.

Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma "Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija.

Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Filmas 'Augusts: Osedžas zeme' oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Turklāt reti kura filma var lepoties ar tik spožu aktieru ansambli - Merila Strīpa, Džūlija Robertsa, Jūens Makgregors, Benedikts Kamberbačs, Džuljeta Luisa. Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par savu sniegumu šajā filmā nominētas "Zelta globusa" un ASV kinoaktieru ģildes balvām.

Filmas budžets ir 20 miljoni ASV dolāru, bet kopš pirmizrādes, kas notika 2013. gada 27. decembrī ASV, tā atpelnījusi vairāk nekā 41 miljonu ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!