Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 24. oktobra, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt amerikāņu asa sižeta filmu "Niknais" ("Fury") par Otro pasaules karu.

Filmas notikumi risinās 1945. gada aprīlī, kad Otrais pasaules karš tuvojas nobeigumam, un sabiedrotie gatavi dot izšķirošo triecienu nacistiskajai Vācijai. Kaujās rūdītais seržants Vordedijs, tanka "Šermans" komandieris, vada savu kaujas mašīnu pretinieka aizmugurē, lai paveiktu īpašu uzdevumu.

Tankā, kam karavīri devuši vārdu "Niknais", atrodas tikai pieci vīri, taču, neskatoties uz pretinieka pārspēku, brašie tankisti negrasās atkāpties.

Filmas "Niknais" oficiālais treileris:

Režisora Devida Eijera asa sižeta lentē galvenās lomas atveido Breds Pits, Šaija Labafs, Logans Lermans un citi. Kā īpašs notikums tiek atzīmēta arī leģendārā tanka "Tiger I" parādīšanās šajā filmā, jo līdz šim šis, lai arī leģendārais modelis, nekad pilnmetrāzās mākslas filmās neesot izmantots.

Filmas veidošanā ieguldīti aptuveni 68 miljoni ASV dolāru.

Uz filmas "Niknais" pasaules pirmizrādi 19. oktobrī Vašingtonā bija ieradušies gan centrālo lomu izpildītāji, gan arī Otrā pasaules kara veterāni, kuri paši piedalījušies tanku kaujās, kā arī aktīvā karadienesta kareivji un prominenti ASV politiķi. Filmas centrālie varoņi ir ASV karavīri, kuriem lente ir veltīta, tāpēc pirmizrādes pasākums noritēja patriotiskā gaisotnē ar karoga pacelšanas ceremoniju un valsts himnas izpildīšanu. 

Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!