Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 25. jūlija, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt franču romantisko filmu "Tikšanos" ("Une Rencontre").

Filmā "Tikšanās" aplūkota pavisam sadzīviska dilemma – ko izvēlēties, kad uzplaukusi kaislība pret tikko satiktu cilvēku? Vai izvēlēties stabilu dzīvi vai ļauties kaislību vētrai? Taureņus vēderā vai iesīkstējušu ģimenes rutīnu? Ar noslēpumiem un nemitīgu slēpšanos piesātinātu ikdienu vai atklātību un drosmi, kas mainīs dzīvi?

Filma "Tikšanās" bagātināta ar spilgtiem mūzikas fragmentiem, krāsu spēlēm un "Instragram" brīžiem, tā aicina izdzīvot izvēles sekas un sajust mīlestību, kas uzplaukst tikai reizi dzīvē.

Filmas "Tikšanās" oficiālais treileris:

Filmā redzams par franču Džordžu Klūniju dēvētais aktieris Fransuā Kluzē, kurš pasaules slavu ieguvis ar kulta filmu "Neaizskaramie" ("Intouchables). Kā norāda filmas veidotāji, 59 gadus vecajam aktierim šī loma kļuvusi teju vai romantiskākā visas karjeras laikā.

Filmā piedalās arī par Francijas skaistāko aktrisi titulētā Sofija Marso. Pievilcīgā aktrise filmā tēlo rakstnieci Elzu, kas audzina trīs bērnus. Dažkārt sieviete ļoti labprāt pavada kopīgus vakarus ar divreiz jaunāku mīļāko. Viņa kopā ar draudzenēm sapņo par jauniem mīlas romāniem un cer satikt vīrieti, kas nekad vēl nav precējies.

Fransuā Kluzē tēlo Pjēru. Viņš ir laimīgs laulātais, veiksmīgs advokāts, kurš bauda dzīvi visā tās krāšņumā. Viņa dzīvē šķietami nekā netrūkst. Pavisam nejauši, abiem satiekoties kādā vakarā, uzplaukst negaidīta kaislība, kas nepakļaujas nekādiem noteikumiem un morāles principiem.

Pēc režisores Lisas Azuelas domām, filmas "Tikšanās" scenārijs rakstīts tikai aktierim Kluzē. Jautājot, kādēļ galvenā loma tikusi ilggadējam režisores draugam, Azuela pārliecinoši atbild, ka kino pasaulē ir palikuši tikai nedaudzi vīrieši, kas spēj tik skaisti paskatīties uz sievieti. "Viņš māca mīlēt, ļauties mīlestības izjūtai un to nodot tālāk kino skatītājiem. Un viss pēkšņi šķiet sīkums! Fransuā spēj radīt īpaši jauku, mīlestības piepildītu atmosfēru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!