Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 22. novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt ASV asa sižeta zinātniskās fantastikas filmu "Bada spēles: Spēle ar uguni" ("The Hunger Games: Catching Fire"), kas ir grāmatu triloģijas "Bada spēles" otrās daļas ekranizējums.

Filmas sižets stāsta par meiteni Katnisu, kura izdzīvojusi asinis stindzinošajās Bada spēlēs un tagad arī valsts varai liek atzīt divkāršo – viņas un Pīta – uzvaru. Pēc drošas nonākšanas mājās 74. Bada spēļu čempioni ātri vien dodas Uzvarētāju tūrē uz divpadsmit Panamas apgabaliem, ko pārvalda despotiskais Kapitolija prezidents Snovs.

Diemžēl, kaut arī oficiāli atzīta, bet ar atjautību izcīnītā uzvara iepriecina ne visus. Tieši pretēji nekā gaidīja prezidents Snovs, Katnisas un Pīta uzvara nenostiprina valsts varas ietekmes zonas.

Baiļu ieskautajā Panamā, pastiprinoties nemieriem, meitene drīzi vien kļūst par briestošās sacelšanās un cerības par labāku rītdienu simbolu, tāpēc rūpju pārņemtā Kapitolija vara nolemj, ka labākais veids, kā visu atgriezt savās sliedēs – iemīlējušos Pītu un Katnisu vēlreiz izsaukt uz Arēnu un veiksmes gadījumā no abiem atbrīvoties.

Pēc prezidenta norādījuma valstī sāk organizēt īpašas Gadsimta ceturkšņa Bada spēles, par kuru dalībniekiem kļūst pēdējo 25 spēļu čempioni, kas ir daudz spēcīgāki nekā pirms gada uzvarējušie pusaudži. Atkal Arēnā nonākušajai Katnisai vēlreiz jādemonstrē gudrība un jāuzvar, lai izglābtu sevi un tuviniekus.

Filmas "Bada spēles: Spēle ar uguni" oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir Frensiss Lourenss, bet galvenās lomas spēlē Dženifera Lourensa un Džošs Hačersons.

Filmējušies arī Laiems Hemsvorts, Vudijs Harelsons, Donalds Saterlends, Elizabete Benksa, Stenlijs Tuči, Filips Seimūrs Hofmans, Džefrijs Raits, Tobijs Džonss, Amanda Plammere un slavenais dziedātājs Lenijs Kravics.

Filmas tapšana izmaksājusi 160 miljonus ASV dolāru. Pirmās triloģijas daļas "Bada spēles" ekranizācija izmaksāja gandrīz divas reizes mazāk - 78 miljonus ASV dolāru, taču tās ieņēmumi šobrīd sasnieguši jau 691 miljonu ASV dolāru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!