Foto: Publicitātes foto
Jau sesto gadu pēc kārtas no 28. septembra līdz 8. oktobrim Rīgā notiks Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls, kurā katram skatītājam ir iespēja nobalsot par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē, taču šogad skates programma ir īpaša tieši Latvijai, proti, pirmo reizi festivāla vēsturē starp festivāla desmit filmām-finālistēm ir filma no Latvijas – režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!".

Kā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji, tad šogad festivāla atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm. Tikai 10 no tām tika izvēlētas "Mahnattan Short" programmai. Festivāla programmā šogad ir iekļautas filmas no deviņām valstīm - tai skaitā Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!".

Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!" šobrīd jau izrādīta un gadalgota vairākos starptautiskos kinofestivālos, bet 20. augustā tā saņēma balvu prestižajā Losandželosas "Hollyshorts" filmu festivālā nominācijā "Labākā romantiskā filma".

"Ir liels sasniegums, ka mūsu filma izvēlēta Manhetenas īsfilmu festivāla finālam, jo visi festivāla finālisti tālāk kvalificējas Oskara nomināciju atlasei," stāsta filmas "Sarauj, Just!" režisors Pāvels Gumennikovs. "Esam lepni, ka filma tiek izrādīta "Manhattan Short", jo tieši skatītāji ir tie, kas nosaka uzvarētāju šajā festivālā. Bez viņu atzinības filmu veidošana ir bezjēdzīga - skatītājs ir lielākais tiesnesis paveiktajam."

Balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājaslapā pēc festivāla noslēguma.

Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2017. gada skates programmu Rīgā tradicionāli varēs noskatīties kinoteātrī "Splendid Palace" – 6. oktobrī pulksten 19.00 un 7. oktobrī pulksten 18.00. Uz festivāla filmu skatēm Rīgā ieradīsies filmas "Sarauj, Just!" radošā komanda. Festivāls norisināsies arī lielākajās Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā u.c.

No 28. septembris līdz 8. oktobrim Rīgā un Ventspilī tiks rīkoti arī īpaši seansi skolēniem. Kolektīvi pieteikumi no skolām tiek pieņemti, rakstot uz epastu manhattan.short.riga@gmail.com vai pa tālruni +371 28346968.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls "Manhattan Short" ir pasaulē lielākais skatītāju festivāls un tas notiek jau 20 gadus. Šo gadu laikā 10 filmas tika nominētas Oskara balvai, bet 2015. gada festivāla laureāte, Čīles režisora Gabriela OsorioVargasa filma "Lāča stāsts" saņēma Oskaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!