Šā gada kinofestivālā "Lielais Kristaps", kas notiks no 22.līdz 28.maijam kinoteātrī "Rīga", konkursskatē piedalīsies un uz piecām nominācijām pretendēs 39 filmas.
Par to žurnālistus informēja pasākuma organizētāji.

Konkursa filmas vērtēs septiņu cilvēku žūrija, kas noteiks labāko aktierfilmu, dokumentālo filmu, labāko animācijas filmu, labāko īsfilmu un debiju.

Šo filmu producenti saņems finansiālu atbalstu nākamo projektu sagatavošanai - aktierfilmai, dokumentālajai filmai un animācijas filmai trīs tūkstošus latu, bet īsfilmai un debijai - 500 latu.

Žūrija nosauks arī labākos kino pārstāvjus. "Lielā Kristapa" balvu saņems labākais scenārists, aktierfilmas režisors, aktierfilmas operators, aktrise, aktieris, mākslinieks, komponists, dokumentālās filmas režisors, dokumentālās filmas operators, animācijas filmas režisors, mākslinieks un skaņu režisors.

Festivāla organizatori piešķirs arī balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā, kā arī pasniegs citu organizāciju un atbalstītāju balvas.

Noslēguma ceremonijā 26.maijā paredzēts atdarināt filmu konkursa "Oskars" ceremoniju. Pie kinoteātra "Rīga" tiks sagaidītas kino zvaigznes, kas cēli iesoļos kinoteātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!