Losandželosā krāšņā ceremonijā "Beverly Hilton Hotel" 16.janvāra vakarā pulcējušās spožākās kinozvaigznes, lai noskaidrotu šī gada kinobalvas "Zelta globuss" ieguvējus. Ceremoniju vada komiķis Rikijs Gervais.

"Zelta globuss", ko pasniedz Holivudas Ārzemju preses asociācija, ir otra prestižākā balva aiz "Oskara", un tā tiek uzskatīta par vēstnesi tam, kuras filmas var cerēt uz panākumiem Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. "Zelta globuss" tiek pasniegts kopš 1944. gada.

Šogad visvairāk – septiņas nominācijas tikušas filmai "Kings Speach" (Karaļa runa). Savukārt sešās kategorijās nominētas filmas "The Fighter"(Bokseris) un "The Social Network" (Sociālais tīkls).

Visas šī trīs filmas pretendē arī galvenajā kategorijā – Labākā filma. Uz labākās filmas titulu pretendē arī tādi kinodarbi kā "Black Swan" un "Inception".

Kategorijā Labākā aktrise galvenajā lomā (drāma) nominētas Halle Berija par darbu filmā "Frankie And Alice", Nikola Kidmena par lomu filmā "Rabbit Hole", Dženifera Lorensa par lomu filmā "Winter's Bone", Natālija Portmane par "Black Swan" un Mišele Viljamsa par "Blue Valentine".

Par Labākā aktiera titulu sacentīsies Džese Eizenbergs - "The Social Network", Kolins Fērts par lomu filmā "King's Speech", Džeimss Franko par "127 Hours", Raiens Goslings par lomu filmā "Blue Valentine" un Marks Vālbergs par lomu filmā "Fighter".

Kategorijā Labākā ārvalstu filma šogad izvirzītas – Meksikas un Spānijas filma "Biutiful", Francijas filma "The Concert", Krievijas filma "The Edge" (Kpaй), Itālijas filma I Am Love un Dānijas filma "In a Better World".

Tradicionālo Sesila DeMilla balvu par mūža ieguldījumu kinoindustrijā saņems aktieris Roberts de Niro.

Sesila DeMilla balvas laurātu ik gadu izvēlas Holivudas Starptautiskās preses asociācija. Balva tiek pasniegta kopš 1952. gada. Iepriekš balvu saņēmuši arī Als Pačīno, Martins Skorsēze, Stīvens Spīlbergs, Entonijs Hopkinss, Harisons Fords un citi slaveni kinoindustrijas pārstāvji.

Viss nomināciju saraksts atrodams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!