Foto: Publicitātes foto
Ar reģionālo pirmizrādi Cēsīs režisora Jāņa Norda (attēlā) jaunā, jau starptautiski novērtētā spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu", ir uzsākusi savu ceļu uz ekrāniem visā Latvijā, portālu "Delfi" informē projekta "Kino visiem un visur Latvijā" vadītāja Ieva Pitruka.

Berlīnes kinofestivālā godalgotās filmas seanss Cēsu Kultūras un tūrisma centrā bija īpaši nozīmīgs, jo filmas galvenās lomas atveidotājs Kristofers Konovalovs ir cēsinieks un Cēsu 1. ģimnāzijas audzēknis. Pirmizrādē uz tikšanos ar skatītājiem bija ieradies režisors Jānis Nords, Pētera lomas atveidotājs Matīss Livčāns un arī pats Kristofers Konovalovs, Raimonda lomas atveidotājs. Pateicoties cēsinieku lielajai interesei , filmu Cēsu pilī turpinās izrādīt līdz 16. martam, kopumā ieplānoti 10 seansi.

Foto: Filmas 'Mammu, es tevi mīlu' pirmizrāde Cēsīs

Marta mēnesī gan bērniem, gan lielajiem domātā ģimenes filma "Mammu , es tevi mīlu" sasniegs skatītājus visos Latvijas reģionos. Filmas izrādīšanu jau uzsācis Valmieras kinoteātris "Gaisma" un Siguldas kinoteātris "Lora", bet no 15. marta filmas izrādīšanai pievienosies Liepājas kinoteātris "Balle". Pilsētās un apdzīvotās vietās, kur vairs nav ar modernajām tehnoloģijām aprīkotu kinoteātru, talkā nāks kultūras un tautas nami.

Tā kā filma "Mammu, es tevi mīlu" ļoti jūtīgi un saprotoši portretē bērnu attiecības ar pieaugušajiem, daudzās izrādīšanas vietās tiks organizēti speciāli seansi skolēniem. Tā, piemēram, Ventspils Teātra namā "Jūras vārti" 6. martā sarunu ar režisoru un skatītājiem vadīs psiholoģe Aina Poiša.

Filmas seansi marta mēnesī ieplānoti sekojošās vietās:

Ventspils (5., 6., 7. marts), Kuldīga (no 8. – 30. marts), Garkalne-Berģi (23.marts) , Carnikava (15.marts), Kalngale (20.marts), Salaspils (10.marts), Aloja (14.marts), Balvi (26.marts), Ropaži (13., 14.marts), Roja (17.marts), Bauska (21.marts), Skrunda (20.marts), Brocēni (17.marts), Vangaži (17.marts), Mazsalaca (19.marts) , Gaujiena (26., 31.marts), Birzgale (17.marts), Jelgava (22., 25., 29. marts), Ērgļi (23., 27.marts) , Vecumnieki (20.marts), Vilce (17.marts), Limbažu pagasta Stūrīši (9.marts), Daugavpils (15. – 21.marts), Mālpils (19.marts), Lēdurga (13.marts), Balgale (21.marts), Valdgale (22.marts), Olaine (20.marts), Pļavmuiža (16.marts), bet Dundagā, Sabilē, Jaunpagastā , Stendē, Spārē, Valdemārpilī un Tiņģerē filmu izrādīs laikā no 18.-23. martam.

Aprīlī filmu izrādīs atjaunotajā kinoteātrī Smiltenē, Madonas kinoteātri, Rēzeknes kinoteātrī, Jēkabpils kultūras namā, Koknese kultūras namā, Līvbērzes kultūras namā, Lubānas kultūras namā un daudzviet Rundāles novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!