Foto: AP/Scanpix
71 gada vecumā miris "oskarotais" amerikāņu kinorežisors Kērtiss Hensons, kurš uzņēma krimināltrilleri "L.A. Confidential" ("Losandželosa konfidenciāli"), vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Hensons otrdien, 20. septembrī, mira dabīgā nāvē savā mājā Holivudā, paziņojis Losandželosas policijas pārstāvis.

Hensons pirms dažiem gadiem Alcheimera slimības dēļ pārtrauca darbu Holivudā.

Filma "L.A. Confidential", par kuru Hensons saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu, bija režisora slavenākais darbs. Taču viņš uzņēma vēl citas augstu novērtētas filmas, tostarp 2000. gada komēdiju "Wonder Boys" ("Brīnumzēni") un filmu "8 Mile" ("8.jūdze") ar reperi Eminemu galvenajā lomā.

Aktieris Rasels Krovs, kura pirmā slavenā loma bija kinolentē "L.A. Confidential", tvītoja, ka ziņas par Hensona nāvi viņu "šokējušas un satriekušas".

Hensona 1990. gada trillera "Bad Influence" ("Sliktā ietekme") aktieris Robs Lovs sacīja, ka esot bijis "pagodināts" par iespēju strādāt ar režisoru. "[Hensons bija] tik gudrs, tik labsirdīgs un lielisks stāstnieks. Man viņa pietrūks," raksta aktieris.

Losandželosā uzaugušais Hensons pameta mācības vidusskolā, lai strādātu par fotogrāfu.

Kā scenārists un režisors viņš sāka darboties 70. gados, taču pirmos ievērojamos panākumus piedzīvoja ar 1992. gada psiholoģisko trilleri "The Hand That Rocks The Cradle" ("Roka, kas šūpo šūpuli").

1994. gadā Hensons uzņēma piedzīvojumu filmu "The River Wild" ar Merilu Strīpu un Kevinu Beikonu galvenajās lomās. Taču vislielākos panākumus režisors piedzīvoja trīs gadus vēlāk ar filmu "L.A. Confidential", kurā spēlēja Krovs, Gajs Pīrss, Kevins Speisijs un Kima Beisingere.

Hensons saņēma "Oskara" balvu kā labākais scenārija autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!