Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien, 30. aprīlī, 71 gada vecumā miris pasaulslavenais britu aktieris Bobs Hoskinss.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz aktiera aģentu, viņa nāves iemesls ir pneimonijas komplikācijas.

2012. gadā populārais aktieris piespiedu kārtā beidzis savu aktiera karjeru, ko turpināt viņam liegusi 2011. gada rudenī diagnosticētā Pārkinsona slimība.

Hoskinss kino un televīzijā sāka filmēties septiņdesmito gadu sākumā, bet pirmā liela veiksme bija Džona Makenzija drāma "The Long Good Friday" 1980. gadā, kas ir atzīta par vienu no visu laiku labākajām britu filmām un par ko aktieris tika nominēts BAFTA balvai.

Par lomu filmā "Mona Lisa" 1986. gadā Hoskinss tika nominēts "Oskara" balvai, kā arī saņēma "Zelta globusu", Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaru" un BAFTA balvu kā labākais aktieris.

Kopumā Hoskinsa filmogrāfijā ir vairāk nekā 100 filmu, starp kurām minamas "Pink Floyd: The Wall" (1982), "The Cotton Club" (1984), "Brasil" (1985), "Who Framed Roger Rabbit" (1988), "Mermaids" (1990), "Hook" (1991) "Mrs Henderson Presents" (2005) un daudzas citas.

Pēdējā filma ar Hoskinsa piedalīšanos ir "Snow White and the Huntsman", kurā Sniegbaltītes lomā iejutās "Krēslas" sāgas zvaigzne Kristena Stjuarte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!