Skatītāju un mediju nopēlumu izpelnījies Čehijas sabiedriskās televīzijas realitātes šovs, kurā mēģināts atspoguļot dzīvi nacistu pārvaldītajā Bohēmijas un Morāvijas protektorātā no 1939. līdz 1945.gadam, vēsta kino industrijas žurnāls "Variety".

Realitātes šovam "Brīvdienas protektorātā" ir astoņas sērijas, kas tiks izrādītas līdz 13.jūnijam. Izvēlēti trīs paaudžu dalībnieki, kas kā ģimene dzīvo saimniecībā. Realitātes šova beigās tiks pasniegta balva viena miljona Čehijas kronu (36 533 eiro) apmērā.

Raidījuma dalībniekiem jāsamierinās ar iebiedēšanu no nacistu kareivju puses, gestapo nopratināšanu, bailēm no informantiem un izspiedējiem, nepietiekamu pārtikas daudzumu un bombardēšanu. Šovā izspēlētos notikumus uzrauga vēsturnieki un psihologs.

"Veidotāji saprot, ka atgriešanās tik vētrainā laikā ir skandaloza. Taču mēs uzskatām, ka ir pareizi censties to attēlot, ja tiek ņemti vērā zināmi ētikas noteikumi un vēsturiskā īstenība," sacīja pārraides režisore Zora Cejnkova.

"Kad uzsākām projektu, mēs sapratām, ka tas varētu izraisīt diskusijas par žanra robežām," viņa teica. "Es centos parādīt šo laikmetu ar vislielāko nopietnību un cieņu pret tā traģiskumu."

Taču šovs nopelts medijos un sociālajos tīklos. "Laimīgā kārtā ar ģimeni nenotiks tas pats, kas ar 82 309 protektorātā dzīvojošajiem ebrejiem, kurus vai nu nacisti izsūtīja uz koncentrācijas un nāves nometnēm, vai arī nogalināja čehu kolaboracionisti," raksta vietnes "Times of Israel" komentētājs.

"Kas būs nākamais? "Big Brother" Aušvicā?" jautā cits šova kritiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!