Animācijas filmu "Tarzan" un "South Park: Bigger, Longer & Uncut" mūzika nevarēs kandidēt uz šīgada Oskara balvām. Tas noticis tikai divus mēnešus pirms oficiālo kandidātu nosaukšanas. Par spīti tam, ka šī mūzika radīta divām gada veiksmīgākajām animācijas filmām, Kinomākslas akadēmija pieņēmusi lēmumu, ka abas filmas nevar pretendēt uz nomināciju labākās mūzikas kategorijā.
Ja vienā kategorijā tiek iesniegtas četras vai mazāk filmas, tad šajā kategorijā balvas var netikt pasniegtas. Šogad "Tarzan" un "South Park" bija vienīgās kandidātes mūziklu un komēdiju kategorijā, tāpēc tika pieņemts lēmums šogad balvu nepiešķirt.

Marks Mančina, kurš komponējis mūziku filmai "Tarzan", šo lēmumu nosodījis, jo uzskata, ka "mūzikas radīšana tādai filmai kā "Tarzan" ne ar ko neatšķiras no mūzikas rakstīšanas jebkurai citai filmai. Tam nepieciešama emocionalitāte, pievilcība, asprātība, humors un visas citas īpašības, ko filmai piešķir tās mūzika."

Taču, pieņemot šādu lēmumu, akadēmija izvairījusies no skandalozās "South Park" mūzikas vērtēšanas. Vienai no filmas dziesmām dots nosaukums "Go and F*** Yourself, Uncle F***er".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!