Foto: Vida Press

Džeks Nikolsons ir pasaulslavens amerikāņu aktieris, kurš savu karjeru sāka 20. gadsimta 50. gadu beigās, bet atpazīstamību izpelnījās 60. gados.

Kopš tā laika viņa popularitāte augusi un viņš par savām lomām ieguvis vairākus prestižus apbalvojumus.

Nikolsons 12 reizes bijis nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars". Astoņas reizes Nikolsons "Oskaram" nominēts kā labākais aktieris, bet četras reizes - par otrā plāna lomu.

Mājās Nikolsons glabā trīs "Oskarus", kurus saņēmis par galvenajām lomām filmās "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (1975. gads) un "As Good as It Gets" (1997. gads), kā arī otrā plāna lomu filmā "Terms of Endearment" (1983. gads).

Nikolsons pats ir aktīvs ASV Kinoakadēmijas loceklis, kurš ik gadu piedalās balsošanā, lai arī pēdējo desmit gadu laikā viņš nav apmeklējis visas balvas pasniegšanas ceremonijas, bet tikai dažas no tām.

Lūk, visas 12 filmas, par kurām "Oskaram" ticis nominēts Nikolsons.

Kā labākais aktieris Nikolsons ticis nominēts "Oskaram" par lomām filmās "Par Šmitu" ("About Schmidt"), "Labāk vairs nevar būt" ("As Good as It Gets"), "Dadzis" ("Ironweed"), "Prici ģimenes gods" ("Prizzi's Honor"), "Kāds pālaidās pār dzeguzes ligzdu" ("One Flew Over the Cuckoo's Nest"), "Ķīniešu kvartāls" ("Chinatown"), "Pēdējā detaļa" ("Last Detail") un "Pieci viegli skaņdarbi" ("Five Easy Pieces").

Savukārt kā labākais aktieris otrā plāna lomā Nikolsons nominēts par darbu filmās "Labi vīri" ("Few Good Men"), "Maiguma valoda" ("Terms of Endearment"), "Sarkanie" ("Reds") un "Bezbēdīgie braucēji" ("Easy Rider").
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!