Foto: F64. No filmas "Rūdolfa mantojums" uzņemšanas

Šis ir kinorežisora Jāņa Streiča jubilejas gads – 80. dzimšanas dienu viņš svin 26. septembrī. Jau visa gada garumā kino klasiķa un izcilu latviešu filmu autora jubileja tiek svinēta ar dažādiem pasākumiem. Streiča zīmē tiks aizvadīta arī šā gada Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" programma – tā tiks atklāta ar restaurētu 1983. gada filmu "Svešās kaislības", savukārt "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijā Jānis Streičs tiks godināts par mūža ieguldījumu Latvijas kino.

Savas radošās karjeras laikā Streičs piedalījies vairāk nekā 30 filmu tapšanā, veicot darbu dažādās jomās — kā asistents, otrais režisors, mākslinieciskais vadītājs, pedagogs, režisors, scenārists, arī kā aktieris. Pats uzņēmis 22 spēlfilmas, pazīstamākās no tām – "Teātris" (1978), "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981), "Cilvēka bērns" (1991), kas ieguvušas Latvijas kinofestivāla "Lielais Kristaps" balvu kategorijā "Labākā filma". Par filmu "Rūdolfa mantojums" (2010) Streičs ticis nominēts kategorijā "Labākais režisors".

Pievienojoties sveicējiem, aicinām pārbaudīt savas zināšanas latviešu kino un atpazīt dažas no Jāņa Streiča filmām tikai no viena kadra!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!