Foto: Publicitātes attēls
Jaunākajā Volta Disneja studijas filmā – "Skaistule un briesmonis" ("Beauty and the Beast") – viens no varoņiem tiks spēlēts kā atklāts gejs, žurnālam "Attitude" atklājuši filmas veidotāji. Šī būšot pirmā reize, kad homoseksuāls tēls parādās kādā no pilnmetrāžas filmām, ko izdevis Disneja uzņēmums.

Ekranizācijas režisors Bils Kondons žurnālistiem stāstījis, ka filmas varonim Lefo, ko atveido aktieris Džošs Geds, sarakstīta īpaša sižeta blakuslīnija, kurā viņš atklāj savu seksuālo orientāciju. Kinolentē Lefo ir galvenā ļaundara – aktiera Lūka Evansa tēlotā Gastona – sabiedrotais.

"Lefo ir cilvēks, kurš vienubrīd vēlas būt Gastons, bet citā brīdi – viņu skūpstīt," atklājis režisors. "Viņš īsti nesaprot, ko vēlas. Tas ir tēls, kurš tikai sāk apjēgt savas jūtas. Un Džošs [Geds] no tā rada ko tiešām smalku un baudāmu." Neatklājot sīkākas detaļas, Kondons piebilst, ka Lefo sižeta līnija atrisinās ar "jauku geju momentu Disneja filmā".

Kā uzsver izdevums "The Washington Post", pēdējo gadu laikā "Disney" filmās ir vērojama lielāka rasu un tautību dažādība, turklāt kompānija ir "centusies veidot sieviešu tēlus kā pilnasinīgas varones, nevis kā nelaimē nonākušas dūjiņas". Tomēr 2017. gada "Skaistule un briesmonis" ir pirmais "Disney" darbs lielajam ekrānam, kurā atainots atklāti homoseksuāls vīrietis.

Ietekmīgā izdevuma žurnālisti norāda, ka šāda "homoseksuālu varoņu attēlošana pozitīvā gaismā palīdz mazināt skatītāju aizspriedumus".

Disneja televīzijas kanāls gan viendzimuma attiecības attēlojis jau 2014. gadā, kad seriāla "Good Luck Charlie" sērijā iepazīstināja ar varoni, kuram ir divas mātes. Savukārt pērn sociālajos tīklos izskanēja ierosinājums populārās animācijas filmas "Frozen" galveno varoni multfilmas otrajā daļā atveidot kā lesbieti.

Jāpiemin, ka šogad uz lielajiem ekrāniem nonāks vēl kāda nepacietīgi gaidīta filma, kuras sižetā iekļauts homoseksuālās attiecībās esošs pāris. Šā gada 19. maijā pasaules pirmizrādi piedzīvos Ridlija Skota "Alien: Covenant", kas ir jaunākā kinolente populārajā šausmu un zinātniskās fantastikas filmu sērijā par citplanētiešiem.

Foto: Kadrs no filmas 'Alien: Covenant' (20th Century Fox, 2017)

Februārī publicētā video filmas veidotāji iepazīstināja ar gaidāmā kases grāvēja galvenajiem varoņiem, tostarp – geju pāri, kurš līdzās citiem dodas kosmosa misijā. Kā norāda ārzemju mediji, Ridlija Skota darbā, tāpat kā filmā "Skaistule un briesmonis", homoseksuālās attiecības attēlotas bez stereotipiem.

Jau ziņots, ka filmā "Skaistule un briesmonis" galveno lomu spēlēs "Harija Potera" sāgas zvaigzne Emma Vatsone, savukārt briesmoni atveidos Dens Stīvenss. Filmas pirmizrāde gaidāma šā gada 17. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!