Foto: Publicitātes foto
"Oskara" balvas ceremonijas priekšvakarā tradicionāli notikusi "Zelta aveņu" ( Golden Raspberry, arī Razzie) balvu dalīšana, kas tradicionāli tiek piešķirta gada sliktākajām filmām. Šogad parodijceremonijā teju visas galvenās "Zelta avenes" tikušas dokumentālajai filmai par Hilariju Klintoni "Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party".

Savdabīgā kinolente, kas cenšas atmaskot demokrātu partiju un tās ASV prezidenta kandidāti Hilariju Klintoni nosaukta par gada sliktāko filmu, izkonkurējot kases grāvējus "Batman v Superman: Dawn of Justice", "Zoolander 2", "Dirty Grandpa", "Gods of Egypt" un "Independence Day: Resurgence".

Šī tiek minēta arī kā visu laiku visvairāk "Zelta avenes" kategorijās nominētā dokumentālā filma.

Tā radītāji Denešs Desuza (Dinesh D'Souza) un Brūss Skūlijs (Bruce Schooley) saņēmuši sliktāko režisoru titulu. Desuza, kurš filmā līdzdarbojas pats, spēlē pats sevi, nosaukts par sliktāko aktieri, bet Rebeka Tērnere (Rebekah Turner), kura inscinētajā dokumentālajā filmā ir Klintone, saņēmusi balvu kā sliktākā aktrise.

Filma bija nominēta arī par sliktāko scenāriju, taču šajā kategorijā to izkonkurēja supervaroņu gabals "Batman v Superman: Dawn of Justice". Tāpat šī filma ar "Zelta aveni" apbalvota kategorijā, kur tiek vērtēti filmu turpinājumi, pirmsstāsti, jaunās versijas ( "Worst Prequel, Remake, Rip-off or Sequel"). Savukārt Džese Eizenbergs, kurš šajā filmā atveido Leksu Lutoru, ticis pie ne pārāk pagodinošās balvas kategorijā Sliktākais aktieris otrā plāna lomā.

Kristena Vīga (Kristen Wiig) pie "Zelta avenes" tikusi kā sliktākā aktrise otrā plāna lomā par darbu filmā "Zoolander 2".

Trešo reizi balvas vēsturē tiek pasniegta arī īpašā "Zelta avenes" balva "The Razzie Redeemer Award", kas tiek aktierim, kurš bijis gan "avenes" nominantu vai uzvarētāju vidū, bet aktuālajā gadā ticis novērtēts cīņā par "Oskariem".

Šogad šī balva piešķirta aktierim un režisoram Melam Gibsonam par filmu "Hacksaw Ridge", kas šogad pretendē uz "Oskara" balvu. Savukārt pats Mels Gibsons 2015. gadā saņēma "Zelta avenes" nomināciju kā sliktākais aktieris otrā plāna lomā par lomu filmā "The Expendables 3".

Pirmās "Zelta avenes" 1980. gada sliktākajām filmām tika pasniegtas balvas dibinātāja publicista Džona Vilsona nama dzīvojamajā istabā. Ceremonijā klāt bijuši vien trīs cilvēki. Tradīcija šajos gados vērsusies plašumā. Pēdējos gados par "Zelta avenes" filmām balso aptuveni 650 žurnālisti no 45 ASV štatiem un 19 citām valstīm, bet par nominantiem un balvas saņēmējiem ziņo lielākie mediji – BBC, CNN un citi.

Uzvarētājiem tiek pasniegta apzeltīta plastmasas figūriņa 5 ASV dolāru vērtībā, tomēr retais ir drosmīgs ierasties pasākumā un saņemt šo balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!