Foto: Publicitātes foto
Šī gada starptautiskajā Manhetenas īsfilmu festivālā par uzvarētāju un 10 000 ASV dolāru ieguvēju kļuvusi vācu režisora Ērika Šmita (Eric Schmitt) īsfilma "Rhino Full Throttle"/"Degunradzis pilnā ātrumā". Arī Rīgā un Latvijas pilsētās skatītāji visvairāk balsoja par šo filmu. Par vislabāko aktrisi viennozīmīgi mūsu valsts galvaspilsētā un lielākajās pilsētās atzīta Sameerah Luqmaan-Harris (filma "The Brave, The Boldest"), saņemot gandrīz 50% skatītāju balsu. Šī aktrise kļuvusi arī par visas pasaules festivāla skatītāju favorīti, vēsta festivāla pārstāvji Latvijā.

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā kino “Splendid Palace” un kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās norisinājās plašākā skatītāju filmu festivāla pasaulē “Manhattan Short” 2014.gada konkursa skate. Skatītāji bija arī žūrijas lomā un pēc seansiem balsoja par savu filmu un aktieri favorītu.

Rīgā, kino Splendid Palace festivāla seansos varēja sastapt arī sabiedrībā pazīstamas personības: režisoru Renāru Vimbu, producentu Gunti Trekteri Krievijas aktrisi, modernā seriāla “Saldā dzīve” galveno varoni, Martu Nosovu, dīdžeju Kseniju Kamikadzi, fotogrāfu Juri Zaleski, radio dīdžeju Vladimiru Velu, un daudzus citus.

Rīgā Manhetenas īsfilmu festivāls notika jau trešo gadu pēc kārtas. Latvijas mērogā festivāla skates šogad noritēja pirmoreiz. Kā atzīmē organizatori, salīdzinājuma ar Rīgu, kur festivāla seansi tiek apmeklēti ļoti plaši, Latvijas pilsētās skatītāji diemžēl nav tik aktīvi. Festivāls ļauj mūsu skatītājiem būt lietas kursā par pēdējām tendencēm kino pasaulē un skatīt labākos īsmetrāžas darbus pasaulē.

Rīgas un Latvijas skatītāju balsojuma rezultāti. Filmas:
1.vieta - "Rhino Full Throttle"/"Degunradzis pilnā ātrumā", Vācija.
2.vieta - "La Carnada"/"Dzīvā ēsma", Meksika.
3.vieta - ar vienādu balsu skaitu - "The Brave, The Boldest"/"Visdrosmīgākie", ASV, un "Me Make Do"/"Kleita no aizkariem", Lielbritānija.

Ņujorkā pēc visas pasaules skatītāju balsu apkopojuma tika paziņoti šī gada festivāla uzvarētāji:
1.vieta - "Rhino Full Throttle"/"Degunradzis pilnā ātrumā", Vācija.
2.vieta - "Me Make Do"/"Kleita no aizkariem", Lielbritānija.
3.vieta - "The Brave, The Boldest"/"Visdrosmīgākie", ASV.

Par labāko aktrisi gan Latvijas, gan visas pasaules skatītāji atzinuši Sameerah Luqmaan-Harris (filma "The Brave, The Boldest") no ASV.

“Manhattan Short” (Ņujorka, ASV) ir pasaulē visplašākais skatītāju īsfilmu festivāls un norit jau 17.gadu, septembra beigās – oktobra sākumā. Šogad no iesniegtajām 520 īsfilmām no 49 pasaules valstīm finālā iekļuva desmit īsfilmas no Norvēģijas, Vācijas, Francijas, Meksikas, Austrālijas, ASV, Lielbritānijas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!