Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien, 13.decembrī, nosaukti 70."Golden Globe Awards" - "Zelta globusa" jeb Holivudas Ārzemju preses asociācijas (HFPA) balvu pretendenti.

Par nomināciju "Labākā drāma" cīnīsies režisora Stīvena Spīlberga jaunākā biogrāfiskā drāma "Lincoln" un Bena Afleka asa sižeta filma "Argo".

Šīs filmas konkurēs ar Kventina Tarantino "Django Unchained" un Anga Lī filmu "Life of Pi", kā arī Ketrinas Bigelovas kinolenti "Zero Dark Thirty".

Nominācijā "Labākais mūzikls vai komēdija" "Zelta globusa" balvai izvirzīta Toma Hūpera mūzikls "Les Misérables".

Britu dziedātāja Adele tikusi pie nominācijas par dziesmu "Skyfall" jaunākajai Džeimsa Bonda filmai. Uz labāko filmas mūzikas "Globusu" pretendē arī jaunās filmas - mūzikla "Les Miserables" dziesma "Suddenly", kā arī dziesmas no filmām "The Hunger Games", "Brave" un "Stand Up Guys".

Labāko ārvalstu filmu kategorijā uz "Zelta globusu" pretendēs Kannu "Zelta Palmas zara" laureāte filma "Amour", dāņu filma "A Royal Affair", Francijas pieteiktā "Untouchable", filma "Rust & Bone" un norvēģu vēsturiskais stāsts par Tūru Heijerdālu "Kon-tiki".

Līdz ar nomināciju izziņošanu, kļuvis zināms, ka Sesila De Milla vārdā nosaukto balvu par mūža ieguldījumu saņems aktrise Džūdija Fostere.

"Zelta globuss" ir otra prestižākā balva aiz "Oskara", un tā tiek uzskatīta par vēstnesi tam, kuras filmas var cerēt uz panākumiem Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. "Zelta globuss" tiek pasniegts kopš 1944. gada.

Jau zināms, ka pasniegt balvas uz ceremoniju Losandželosā 13. janvārī ieradīsies pagājušā gada "Zelta globusa" laureāti Merila Strīpa, Oktāvija Spensere, Žans Dižardēns, Kristofers Plammers un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!