Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 31. jūlijā, plkst. 23 Rīgas Doma dārzā biedrības "Ascendum" projekts "Mans Doms" aicina uz šīs sezonas pēdējo brīvdabas kino vakaru, kas šoreiz kino cienītājiem piedāvās noskatīties īsfilmu programmu "ShortShakespeare", kas veidota sadarbībā ar filmu festivālu "2Annas".

Kino vakari, ko "Mans Doms" organizē jau trešo gadu, visu jūliju, kā ierasts, notika ceturtdienu vakaros, katru nedēļu piedāvājot daudzpusīgu, kopā ar Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas" izveidotu īsfilmu izlasi. Filmu izlase piedāvāja gan jaunas, gan senākas īsfilmas, kuru nozīme laika gaitā ir ievērojami pieaugusi - eksperimenti, jaunu formu meklējumi un jau pārbaudītu metožu izmantošana jaunos veidos.

Jūlija ceturtdienās jau izrādītas tādas filmu programmas kā "Ciklops TV", "Īsfilma Latvijā" un "Pasaules īsfilmas", seansos pulcējot un Vecrīgas sirdī kvalitatīvu kino baudīt piedāvājot līdz pat 200 interesentiem. Kā arī vērīgākajiem skatītājiem īpašā konkursā tika izlozētas kino vakaru ģenerālsponsora "Lattelecom" sarūpētās dāvanas - planšetdatori.

Atzīmējot Šekspīra 450. gadadienu, "Mans Doms" noslēdzošajam kino vakaram  "2ANNAS"sameklējušas Šekspīra darbu ekranizācijas īsfilmu formātā, pētot, ko īpašu šis žanrs piedāvā Šekspīra ekranizētājiem. Atbilde rodama šajā programmā, kurā iekļautas gan komiskas, gan eksperimentālas, gan pārsteidzošas filmas, kas pārvērš oriģinālos Šekspīra tekstus pilnīgi cita veida darbos.

31. jūlija filmu programma "Short Shakespeare"

"Mēs, pāris laimīgie" (We Happy Few, Lielbritānija, 2011, rež.Džeofs Volfendens, 4 min). Komiska īsfilma par episkiem vārdiem, kas ir iedvesmas avots varoņdarbu veikšanai.

"Henrijs V" (Henry V, Lielbritānija, 2012, rež. Billijs Stīls, 4 min). Īsfilma, kas izmanto Šekspīra ikonisko kara runu citādā veidā. Mēs sastopam karali Henriju nevis varena zirga mugurā, bet gan vienu pašu - šaubām māktu un nemierīgu. Šoreiz viņam ir jāiedvesmo nevis savi vīri, bet gan pašam sevi, lai cīnītos ar turpmākajiem izaicinājumiem.

"Saspītējusies" (Shrew'd, Lielbritānija, 2014, rež.Kits Prosers, 7 min).Petručio un Keita universitātes bibliotēkā. Viņi tiekas pirmo reizi. Petručio ir pieņēmis izaicinājumu savaldzināt Keitu.

"Mano a Mano"(Mano a Mano,Francija, 2014, rež.Nikolass Belaīšs, 9 min). ''Mano a Mano'' ir eksperimentāla filma pēc ''Romeo un Džuljetas'' motīviem, kur galvenajās lomās ir rokas. Filma notiek Marseļā, nevis Veronā, un tajā nav dialogu. Šekspīra traģēdiju izstāsta mīmi, izmantojot tikai savas rokas, dažādas skaņas un rekvizītus.

"Liela brēka, maza vilna" (Much Adoabout Nothing,Lielbritānija, 2013, rež. Natālija-Anne Douna, 11 min). Īss brīdis, saruna starp Benediku un Beatriči, kas notiek modernā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!