Foto: AP/Scanpix

Spiegs Džeimss Bonds būtu miris jau septītajā filmas "Skyfall" ("Operācija "Skyfall"") minūtē, liecina jauns medicīnas pētījums.

Britu režisora Sema Mendesa filmā Bondu sašauj ar urāna patronu, kas parasti tiek izmantota tanku iznīcināšanai. "Tā būtu izgriezusi otrādi viņa plaušas un viņu nogalinājusi," secina pētījuma autori. Un pat tad, ja Bonds būtu izdzīvojis, "ievērojami palielinātos vēža risks".

Vēlākā ainā Bonds, kuru atveido aktieris Daniels Kreigs, izņem no pleca lodi. Taču patiesībā viņš "riskē ar lielu asins zudumu, samaņas zaudēšanu, nervu un muskuļu bojājumiem, kā arī pastāv milzīgs infekciju risks", norāda mediķi.

Kopumā pētījumā, kura rezultātus pirmais publicēja žurnāls "Total Film", norādīts uz piecām atsevišķām ainām, kurās britu slepenais aģents, visticamāk, būtu zaudējis dzīvību.

Taču Bonds būtu izdzīvojis iepriekšējās 23 sērijas kinolentēs, teikts pētījumā.

Medicīnas eksperti norāda, ka aktiera Brūsa Vilisa spēlētais varonis Džons Makleins būtu miris jau pirmajā franšīzes "Die Hard" ("Cietais rieksts") filmā. Tāds pats liktenis būtu piemeklējis arī ģimenes kinolentē "Home Alone" ("Viens pats mājās") attēlotos laupītājus Hariju un Mārvu, kā arī pašu galveno varoni Kevinu.

Kā jau ziņots, 47 gadus vecais Kreigs jaunās filmas "Spectre" uzņemšanas laukumā savainojis ceļgalu un tagad atkopjas pēc operācijas.

"Man žēl, ka Daniels Kreigs "Spectre" uzņemšanas laikā savainojis ceļgalu. Aģenta 007 loma ir riskanta. Es varu stāties viņa vietā, ja nepieciešams!" tviterī jokoja bijušais Džeimsa Bonda lomas tēlotājs Rodžers Mūrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!