Foto: Kadrs no video
Otrdien, 26. septembrī, Latvijas pirmizrādi piedzīvos režisora Aika Karapetjana jaunākā pilnmetrāžas filma – psiholoģiskais trilleris "Pirmdzimtais", kas tapis "Studijā Lokomotīve", portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Filmas pirmizrāde notiks plkst. 19.00 "Kino Citadele" "Scape" zālē. Uz filmas pirmizrādi iespējams nopirkt biļetes "Kino Citadele", un noskatīties to kopā ar filmas veidotājiem un aktieriem. Kinoteātros visā Latvijā filma būs skatāma no 29. septembra.

Filma jau piedzīvojusi pirmizrādi žanra filmu festivālā "L'Étrange" Parīzē un turpinās savu ceļu pa festivāliem – īsi pirms Latvijas pirmizrādes gaidāma arī filmas Amerikas pirmizrāde "Fantastic Cinema Festival" Ostinā, Teksasā. ASV festivals, kas norisināsies no 21. līdz 28. septembrim, ir lielākais žanra filmu festivāls ASV.

Filmā "Pirmdzimtais" pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas pusmūža arhitekta Franča mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenais varonis sāk saskatīt sakarības starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.

Galvenajās lomas aktieri Kaspars Znotiņš un Maija Doveika, kā arī jaunais aktieris Kaspars Zāle.

Filmas producents ir Roberts Vinovskis, režisors un scenārists – Aiks Karapetjans, operators Jānis Eglītis, komponists – Andris Dzenītis, mākslinieks – Aivars Žukovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!