Lāčplēša dienā, 11. novembrī Latvijas TV 1. kanālā 21:20 pirmizrādi piedzīvos muzikāla videofilma "Sešas zvaigznes zobenā. Dziesmas latviešu strēlniekiem" ar populāru Latvijas mūziķu piedalīšanos, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.
Jaunajā LTV videofilmā karavīru dziesmas jaunās versijās izpildīs latviešu grupas "Tumsa", "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "Baltie lāči" un dziedātāji Ivo Fomins, Aisha, Mirdza Zīvere. Aranžējumus dziesmām veidojušas gan pašas grupas, gan komponists Uldis Marhilēvičs.

"Sešas zvaigznes zobenā" ir teksts no grupas "Astro'n'out" dziesmas. Otrkārt, skaitlis "6" latviešiem ir laimīgs un veiksmīgs, tāpat kā visi pārējie skaitļi, kas dalās ar trīs: proti, "3" ir pamata laimīgais skaitlis, "9" - jau pati pilnība, savukārt "6" - ar tieksmi augšup, uz mainību. Tātad, skaitļa "6" nozīme ir - mainies uz augšu. Filmā skan tieši sešas dziesmas, kuras filmas veidotāji - režisors Arvīds Babris, redaktore Linda Ģībiete un LTV radošā komanda - veltījuši latviešu strēlnieku piemiņai.

"Latviešu strēlnieki līdzās jaunlatviešiem un Trešās atmodas laika inteliģentiem ir tie, kas mācējuši būt tik drosmīgi un nekaunīgi, lai iezīmētu pasaules kartē Latvijas kontūras. Gan ar dziesmām un gara spēku, gan īstiem ieročiem. Šodien, pēc vairāk nekā 90 gadiem, trīs jaunieši skolas projektu nedēļā tika saņēmuši uzdevumu - izpētīt latviešu strēlnieku gaitas. Izrādās - katram no viņiem dzimtā meklējams savs strēlnieku stāsts. Ko slēpj savādais gredzens, kuru darinājis un Alises vecvecmātei reiz uzdāvinājis kāds streļķis? Kā Artūra vecvectēvs no kara gaitām Tālajos Austrumos apkārt puspasaulei atgriezies Latvijā ar kuģi? Un kāpēc Edgara lauku mājām dots vārds "Strēlnieki"? Šo un vēl citu patieso leģendu pavedienus jaunieši meklē Kara muzejā, ierakumos Ložmetējkalnā, Brāļu kapos, skolas kora mēģinājumā un pat rokkoncertā," par jauno TV filmu stāsta tās veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!