Foto: Publicitātes attēli
Dienu pirms "Oskara" balvas ceremonijas, 26. februārī, Holivudā tradicionāli tiks pasniegtas "Zelta avenes" ('Golden Raspberry' jeb 'Razzie') - Zelta krāsas platmasas figūriņas, ko pasniedz gada sliktākajām filmām un aktierdarbam.

Uz sliktākās filmas titulu šogad pretendē "The Sex And The City 2", "The Bounty Hunter", "The Last Airbender", "The Twilight Saga: Eclipse" un "Vampires Suck".

Līderes sliktāko filmu vidū ir "The Sex And The City 2" un "The Twilight Saga: Eclipse", kuras nominētas teju visās "Aveņu" kateorijās – gan par slikākajiem aktieriem, gan režijas darbu, gan scenāriju.

"Aveņu" pretendentu vidū šogad atrodami arī tādi slaveni vārdi kā Liza Minelli par epizodisko lomu filmā "The Sex And The City 2" – kategorijā Sliktākā aktrise otrā plāna lomā nominēta arī Bārbara Streizande par lomu filmā "Little Fockers".

Šogad parādījusies jauna "Zelta avenes" nominācija - "Sliktākā Acs" – sliktākajam, jeb "acī durošākajam" 3D izmantojumam, uz ko šogad pretendē "Cats & Dogs 2: Revenge of Kitty Galore", "Clash of The Titans", "The Last Airbender", "Nutcracker 3-D" un "Saw 3-D (aka Saw VII)"

Šogad "Zelta avene" šogad tiks pasniegta jau 31. reizi. Balvas ieguvējus tradicionāli nosaka "Zelta avenes" fonds. Kļūt par fonda biedru un attiecīgi arī par "Zelta avenes" žūrijas lockli var kļūt ikviens, kurš piesakās un samaksā 25 dolāru lielo biedra naudu.

Vairumā gadījumu nominanti un balvu ieguvēji uz ceremoniju neierodas. Tomēr ir bijuši atsevišķi izņēmumi. Ar lepnumu un pagodinajumu 2002. gadā savas piecas "Zelta avenes" saņēma komiķis Toms Grīns, bet 2005. gadā uz ceremoniju ieradās akrise Halle Berija, kura tika apbalvota par lomu filmā "Kaķsieviete".

2010. gadā balvu devās saņēmt arī aktrise Sandra Buloka, turklāt viņa saņēma gan "Aveni", gan dienu vēlāk "Oskaru". Kā slikātākā aktrise viņa tika apbalvota par lomu filmā "All About Steve", bet kā labākā "oskarota" par lomu filmā "The Blind Side".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!