Foto: Kadrs no video

Šā gada 30. oktobrī televīzijas kanāls "National Geographic" internetā publiskojis dokumentālo filmu "Before the Flood", kurā amerikāņu aktieris un vides aizsargātājs Leonardo Dikaprio izseko līdzi cilvēku radītajām klimata izmaiņām un tiecas atklāt, kā novērst to bīstamās sekas. Jaunajā filmā redzams arī kadrs no Latvijā bāzētās filmu studijas "Eaglewood Films" īsfilmas.

"Filmā ir redzama sekunde no mūsu filmas "Riga x Fog"," portālam "Delfi" apstiprināja "Eaglewood Films" pārstāvis. "Tas ir sīkums, bet tomēr patīkami."

Leonardo Dikaprio, kurš šogad saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars" par aktierspēli filmā "Cilvēks, kurš izdzīvoja" un 2014. gadā kļuva par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) miera vēstnesi, līdzās filmas režisoram Fišeram Stīvensam trīs gadu garumā veicis vairākas intervijas ar dažādiem cilvēkiem, kas sniedz ieskatu klimata izmaiņu nozīmē. Šonedēļ filma kļuvusi pieejama internetā.

Dokumentālās filmas divpadsmitās minūtes trīsdesmit septītajā sekundē redzami daži kadri no latviešu "Eaglewood Films" studijas darba, kas tapis 2014. gadā.

Foto: Kadrs no video. Eaglewood Films

Studija "Eaglewood Films" specializējas panorāmisku dabas un pilsētas skatu filmēšanā un fotografēšanā. "National Geographic" ir viens no pasaulē vadošajiem zinātnei un ceļošanai veltītajiem medijiem.

Jaunā dokumentālā filma izceļas arī ar skaņu celiņu – to veidojis Trents Reznors no grupas "Nine Inch Nails" un grupa "Mogwai".

Leonardo Dikaprio karjeras laikā filmējies vairākos kases grāvējos, kā arī saņēmis daudzus apbalvojumus. Viena no populārākajām filmām, kurā aktieris atveidojis galveno lomu, ir "Titāniks". Tāpat arī piedalījies citās pazīstamās filmās, piemēram, "Romeo un Džuljeta", "Aviators", "Pludmale" un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!