Viens no Japānas skandalozākajiem kinorežisoriem Nagisa Ošima pēc 13 gadus ilgas klusēšanas atgriezies ar filmu, kas, šķiet, radīta sensācijai. Savā jaunajā kinostāstā "
Pirmdien runājot filmas pirmizrādē, 67 gadus vecais Ošima norādīja, ka šāda tēmu kombinācija viņam nešķiet nepiemērota. "Samuraji šajā filmā ir vīru grupa, kuru nodarbošanās ir nogalināšana. Domāju, ka šādā galēji saspringtā situācijā ir pilnīgi dabiski, ka starp šādas grupas locekļiem uzplaukst mīlestība, vienalga, vai tā būtu homoseksuāla vai nē," uzskata režisors.

"Gohato" darbība notiek 1865.gadā Japānas senajā galvaspilsētā Kioto, kad šogunu valdniekam un feodālismam lojālie spēki tur cīnās ar cilvēkiem, kas vēlas atvērt valsti ārpasaulei.

Kāds jauns talantīgs pusaudzis ienāk samuraju grupā "Shinsen-gumi" un izraisa pret sevi daudzu augsta ranga samuraju kaislību. Samuraju grupu vieno un vienlaikus šķeļ mīla, greizsirdība un samuraju uzvedības kodekss.

Skandalozas filmas kļuvušas gandrīz vai par Ošimas otro dabu. Jau 40 gadus viņš ir viens no vadošajiem japāņu kinorežisoriem. 1975.gadā viņš uzņēma filmu "In the Realm of the Senses". Tas ir kaislīgs mīlasstāsts, kurā galvenā varone nocērt savam mīļākajam dzimumlocekli. Kinematogrāfistu aprindās filma izrasīja sajūsmas un sašutuma vētru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!